2021-12-22 17:42:06
Φωτογραφία για Βόλτα στον Πειραιά με τη νέα γραμμή του τραμ – Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί
Ποιες είναι οι στάσεις

Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας στους δρόμους του Πειραιά έκλεισε το τραμ

Η εμπορική λειτουργία της επέκτασης του τραμ ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 και περιλαμβάνει τη λειτουργία αρχικά 11 νέων στάσεων: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση.

Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της Γραμμής 7.

Στο δίκτυο του τραμ συμπεριλαμβάνονται πλέον οι γραμμές:

-Η Γραμμή 6 (ΠΙΚΡ – ΣΥΝ) «Πικροδάφνη - Σύνταγμα» και η Γραμμή 7 (ΒΟΥΛΑ – ΠΕΙΡ) «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)». Σταθμοί ανταπόκρισης και των 2 γραμμών είναι οι στάσεις «Πικροδάφνη» και «Έδεμ», με μέσο χρόνο ανταπόκρισης τα 4,5 λεπτά. Παράλληλα, ο στόλος του τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του.

Με τη λειτουργία των 2 νέων γραμμών διαμορφώνονται σταθερές χρονοαποστάσεις σε ολόκληρο το δίκτυο. Ειδικότερα, η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο. Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33΄ για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35΄ για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57΄ για το «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51΄ για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας».

Το πρωί της Τετάρτης μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων του τραμ Ηλία Μανιατάκης, ο οποίος έκανε λόγο για καθυστερήσεις που συναντώνται τις πρώτες ημέρες, δεδομένης της ανάγκης προσαρμογής στις μετακινήσεις των πολιτών με το νέο μέσο μεταφοράς στην πόλη.

Ο κ. Μανιατάκης συνέστησε προσοχή και για τους οδηγούς ΙΧ που κινούνται στις διασταυρώσεις από τις οποίες διέρχεται το μέσο.

Παράλληλα, ο στόλος του τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του. Η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο.

Ποια θα είναι τα τελευταία δρομολόγια κάθε Παρασκευή και ΣάββατοΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ:

ΓΡΑΜΜΗ T6 (ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ)

- ΣΥΝΤΑΓΜΑ στη 01:40

- ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ στις 00:57

ΓΡΑΜΜΗ T7 (ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ - ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)

- ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στις 00:54

- ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στη 01:53

T6 + Τ7 ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ & ΕΔΕΜ

- ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στη 01:40

- ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 00:29

- ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 00:22

- ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στις 00:30

Με πληροφορίες από το ertnews.gr

parapolitika.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ευχές από την Mact Media Group
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ευχές από την Mact Media Group
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ