2021-12-23 13:09:21
Φωτογραφία για Νέα μέτρα: Τι θα γίνει με τα σχολεία. Το ενδεχόμενο που εξετάζει η κυβέρνηση
Στο ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο των ανακοινώσεων νέων μέτρων κατά του κορονοϊού ενόψει των γιορτών.

Ο Θάνος Πλεύρης διεμήνυσε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά», υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε πάντως ότι, αναμένοντας και τις σχετικές εισηγήσεις, αυτό που μπορεί να εξετασθεί είναι το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί υπάρχει πόνος το χέρι μετά τη χορήγηση του εμβολίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο προσανατολίζεται στην αναστολή των σχολικών εκδρομών, ενώ η επιτροπή δέχεται εισηγήσεις για αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία, πότε δηλαδή θα πρέπει να κλείνει ένα σχολείο όταν καταγράφονται κρούσματα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της επιτροπής υπάρχουν εισηγήσεις που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά για κάποιες ημέρες μετά το τέλος των γιορτών. Για φωνές στην επιτροπή που ζητούν κλείσιμο των σχολείων κάνει λόγο και το alfavita.gr που επικαλείται αποκλειστικές πηγές.

Το θέμα ανέδειξε τις προηγούμενες ημέρες και η ΕΡΤ, η οποία μετέδωσε πως ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η επιτροπή των ειδικών είναι η επαναφορά της τηλεκπαίδευσης μετά τις γιορτές, κάτι που κατηγορηματικά έχει αποκλείσει ωστόσο σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αλλά και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. themaygeias
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ