2022-01-01 15:15:03
Φωτογραφία για Η ΑΕΚ μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στις ρίζες της
Η αλλαγή χρόνου έγινε… παράξενα για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού. Τα νέα μέτρα για τον Covid-19 κράτησαν τον κόσμο στο σπίτι του, σε ένα ασυνήθιστο σκηνικό. Όμως υπάρχουν κι αυτοί που ονειρεύονται να είναι "σπίτι" τους και το 2022. Ο λόγος για τους φίλους της ΑΕΚ, που μετά από περίπου 19 χρόνια ξεσπιτωμένοι, μετρούν ήδη αντίστροφα για την επιστροφή στις ρίζες.

Η "Αγια-Σοφιά" έχει πάψει προ πολλού να είναι ένα απλό σχέδιο ή ένα όραμα σε μακέτα. Είναι εδώ και πολλούς μήνες πλέον μπροστά μας, με "σάρκα και οστά", πλησιάζοντας καθημερινά όλο και περισσότερο στην τελική της μορφή, όπως την ονειρεύονται οι φίλοι της "Ένωσης". Ως ένα ποδοσφαιρικό στολίδι, μια "καυτή" έδρα που θα δώσει τεράστια αγωνιστική και όχι μόνο ώθηση στην ομάδα, αλλά και θα αναβαθμίσει όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο "σκελετός" του υπερσύγχρονου γηπέδου είναι έτοιμος, οι κερκίδες έχουν ήδη αποκτήσει καθίσματα και... χρώμα, οι εσωτερικοί χώροι και το μουσείο διαμορφώνονται σταδιακά, ενώ το αναγκαίο έργο της υπογειοποίησης ολοκληρώνεται μεγαλώνοντας την προσμονή των κιτρινόμαυρων για την ιστορική στιγμή που θα δουν την ΑΕΚ να παίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια, για πρώτη φορά από τις 3 Μαΐου του 2003.


Η μετακόμιση της "Ένωσης" από το αχανές και αφιλόξενο ΟΑΚΑ στο ολόδικό της "παλάτι" οριοθετείται για τις αρχές της επόμενης σεζόν.  Ασφαλώς πολλοί από όσους για χρόνια καρτερούσαν να ζήσουν τη στιγμή δεν θα είναι εκεί, αφού σε αυτά τα 19 χρόνια προσμονής έφυγαν από τη ζωή. Κι όσοι θα έχουν την τύχη να πατήσουν στα "ιερά χώματα" παρακαλούν να αντέξουν τη συγκίνηση, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο μεγάλος Θωμάς Μαύρος.

Η Πρωτοχρονιά του 2022 είναι, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία που κάνει η ΑΕΚ ξεσπιτωμένη. Του χρόνου, τέτοιες μέρες, θα είναι ήδη "σπίτι" της. Κι αυτό από μόνο του αρκεί για να φτιάξει όλη τη χρονιά που ήρθε για τους φίλους της ομάδας που δεν μπορούν να περιμένουν. 

Πηγή:sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ