2022-01-02 10:11:13
Φωτογραφία για Ταξιδέψετε με τρένο στα χιονισμένα τοπία της  Ελβετίας και ζήστε σιδηροδρομικές περιπέτειες  στα χιονισμένα υψίπεδα της Σκωτίας.
Bernina Express, Ελβετία (AWL)

Το χειμώνα, οι σιδηρόδρομοι της Ελβετίας οδηγούν ένα μονοπάτι μέσα από μερικά από τα υψηλότερα χιονοπνιγμένα περάσματα στην Ευρώπη. Το στενό εύρος Glacier Express (Zermatt-St Moritz) είναι ίσως πιο γνωστό.

Οι ψηλές ράγες του ανεβαίνουν σπειροειδή στο πέρασμα Oberalp και σέρνουν την πανύψηλη Landwasser Viaduct καθώς οι επιβάτες κάθονται κολλημένοι στα πανοραμικά παράθυρά του. Εναλλακτικά, ανεβείτε στη γραμμή GoldenPass (Λουκέρνη-Μοντρέ), ένα ταξίδι χωρισμένο σε τρία διαφορετικά τρένα που τρέχει βαθιά στις Ελβετικές Άλπεις. Το αποκορύφωμα είναι η αναρρίχηση στον υψηλότερο σταθμό της Ευρώπης στον σιδηρόδρομο Jungfrau, καθώς βγαίνετε στα 3.454 μέτρα.

Χειμερινές σιδηροδρομικές αποδράσεις

Υπάρχουν πολλές χειμερινές σιδηροδρομικές περιπέτειες στο Ηνωμένο Βασίλειο . Ξυπνήστε στα χιονισμένα υψίπεδα της Σκωτίας στο ολονύκτιο Caledonian Sleeper από το Λονδίνο και, στη συνέχεια, συνεχίστε στη γραμμή West Highland από τη Γλασκώβη μέχρι το ψαρολίμανο Mallaig, διασχίζοντας μίλια από χιονισμένους βαλτότοπους και την εντυπωσιακή οδογέφυρα Glenfinnan
. Για μια πιο ρετρό ατμόσφαιρα, το Belmond British Pullman σε στιλ της δεκαετίας του 1920 έχει μια σειρά από χειμερινές ημερήσιες εκδρομές από το Λονδίνο, με προηγούμενες διαδρομές που επισκέπτονται χριστουγεννιάτικες αγορές και υπηρεσίες κάλαντα στο Canterbury. Εναλλακτικά, πηγαίνετε με ατμό στην παγωμένη ύπαιθρο του Γιορκσάιρ στον παραδοσιακό σιδηρόδρομο North York Moors Railway από το Whitby στο Pickering, που λειτουργεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα για πρώτη φορά φέτος.

wanderlust.co.uk

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ