2022-01-05 18:18:10
Φωτογραφία για Γερμανία: Ο σιδηροδρομικός φορέας Deutsche Bahn παραδέχεται μεγάλη πτώση στην ακρίβεια των δρομολογίων.
Σχεδόν το ένα τέταρτο των τρένων υψηλής ταχύτητας δεν έφτασαν στον προορισμό τους εγκαίρως το 2021. Οι μεγάλες καθυστερήσεις και τα ακυρωμένα τρένα έχουν γίνει ρουτίνα σε όλη τη Γερμανία.

Η DB κατηγόρησε εν μέρει την απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους για τις πολλές καθυστερήσεις

Έχει γίνει κάτι σαν εθνικό αστείο στη Γερμανία ότι το εθνικό σύστημα τρένων δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στη διεθνή του φήμη ως προπύργιο της ακρίβειας. Την Τετάρτη, η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία για να το αποδείξει.

Σύμφωνα με την DB, μόνο το 75,2% των υπεραστικών υπηρεσιών της, γνωστών ως τρένα ICE και IC, έφτασαν εγκαίρως στους προορισμούς τους. Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική πτώση από 82% το 2020.

Οι αριθμοί του 2020 είχαν σημειώσει ένα υψηλό ρεκόρ 15 ετών σε ακρίβεια. Πολλοί, ωστόσο, υπέθεσαν ότι η επικαιρότητα των τρένων το 2020 οφειλόταν στο γεγονός ότι τα τρένα έτρεχαν λιγότερο συχνά και όχι τόσο μακριά κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, όταν πολλοί επιβάτες ρουτίνας άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι και να παραλείπουν περιττά ταξίδια.


Η DB κατηγορεί τις απεργίες, τις φυσικές καταστροφές

Σε ένα δελτίο τύπου, η Deutsche Bahn κατηγόρησε διάφορους παράγοντες για την απότομη μείωση της ακρίβειας το 2021, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιουλίου στη δυτική Γερμανία που κατέστρεψαν σιδηροδρομικές υποδομές αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η εταιρεία έδειξε επίσης την απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους για τις συνθήκες απασχόλησης καθώς και για την αύξηση των κατασκευών στις γραμμές μετά την αναστολή πολλών έργων ανακαίνισης το 2020.

«Αυτό οδήγησε σε πολλά σημεία συμφόρησης στο δίκτυό μας», είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν προβληματικό όχι μόνο για τα επιβατικά τρένα της αλλά και για το εκτεταμένο δίκτυο εμπορευμάτων της.

Οι ειδικοί στις μεταφορές έχουν πει εδώ και καιρό ότι η γερμανική κυβέρνηση επενδύει πολύ λίγα στο σιδηροδρομικό σύστημα της χώρας, δίνοντας πρωταρχική έμφαση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι ερευνητές πρότειναν επίσης ότι από τη στιγμή που η DB πήγε σε ένα εν μέρει δημόσιο, εν μέρει ιδιωτικοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο, έχει εφαρμόσει μια δομή διαχείρισης που διευκολύνει τη μεταβίβαση των χρημάτων σε άλλο υποκατάστημα της εταιρείας όταν προκύπτουν προβλήματα.

Παρόλα αυτά, η Deutsche Bahn ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αυξήσει τις τιμές για τους καταναλωτές και θα λάβει μια διάσωση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από το Βερολίνο για να καλύψει τις απώλειες που υπέστη λόγω της μείωσης των ταξιδιών που σχετίζονται με την πανδημία.

dw.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ