2022-01-13 10:36:04
Φωτογραφία για Βάψιμο - παλαίωση επίπλων σε λευκό χρώμα
Όλοι οι τόνοι του λευκού, από το κατάλευκο έως το αντικέ λευκό και το απαλό εκρού, είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές για βάψιμο - παλαίωση επίπλων και όχι αδικαιολόγητα αφού:

- Ταιριάζουν και αναδεικνύουν κάθε τύπου έπιπλο, ανεξάρτητα από το στυλ και το μέγεθός του

- Ένα λευκό έπιπλο βρίσκει εύκολα την θέση του σε κάθε χώρο, ανεξάρτητα τόσο από το διακοσμητικό στυλ στο οποίο είναι διαμορφωμένος όσο κυρίως από πόσα και ποια ακόμη χρώματα υπάρχουν στον χώρο.

Επιπρόσθετα το λευκό είναι μια απόχρωση που αναδεικνύει όσο καμμία άλλη διακοσμητικές λεπτομέρειες κάθε ξύλινου επίπλου, εγκοπές, σκαλίσματα κλπ απλώς και μόνο αν τα σημεία αυτά τονιστούν μετά από το βάψιμο με χρώμα κιμωλίας με σκούρο κερί ή περαστούν ελαφρά με γυαλόχαρτο ώστε να φανεί η φυσική απόχρωση του ξύλου.  

Γενικά η διαδικασία δημιουργίας παλαιωμένης όψης σε έπιπλα που θα επιλέξετε να βάψετε με λευκό - μπεζ χρώμα είναι απλούστερη αφού αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και μόνο με το πέρασμα του επίπλου ανά σημεία με σκούρο κερί.


Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες και βήμα - βήμα σχετικές οδηγίες. 

Οι λευκές αποχρώσεις ενδείκνυνται επίσης για ογκώδη έπιπλα πχ τραπεζαρίες, παλιές ντουλάπες κλπ όπου η χρήση μιας διαφορετικής απόχρωσης πιθανώς να "φορτώσει" τον χώρο με περισσότερο χρώμα από όσο θα θέλατε. 

Σε μεγάλης επιφάνειας έπιπλα πχ ογκώδεις μπουφέδες, τραπέζια φαγητού κλπ μια επιλογή που δημιουργεί ιδιαίτερα καλαίσθητο αποτέλεσμα είναι το βάψιμο του επίπλου με μια απόχρωση σε λευκό - εκρού και η διατήρηση της επάνω κεντρικής του επισφάνειας στο φυσικό χρώμα του ξύλου ή αν αυτό είναι φθαρμένο μπορεί να βαφτεί σε αντίστοιχη καφέ απόχρωση. 

Τα λευκά παλαιωμένης όψης έπιπλα είναι η ιδανική επιλογή για χώρους διαμορφωμένους σε vintage ή shabby chic ύφος και κυρίως για εξοχικά σπίτια διαμορφωμένα - διακοσμημένα σε τέτοιο στυλ. 

Η ζωγραφική, τα stencils, τεχνικές όπως το decoupage, η προσθήκη ταπετσαρίας, υφάσματος κλπ είναι επίσης επιλογές που αναδεικνύονται ιδιαίτερα πάνω στην λευκή απόχρωση ενός επίπλου. 

Ο βαθμός παλαίωσης και η "ένταση" της φθοράς που θα επιλέξετε να δώσετε σε ένα λευκό έπιπλο, όπως βεβαίως και χρησιμοποιώντας όποια άλλη απόχρωση, είναι θέμα προτίμησης αν και σε ένα βαθμό "υπαγορεύεται" και από το στυλ-τύπο του επίπλου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ