2022-01-21 16:28:36
Φωτογραφία για ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Ο ΠΦΣ ζητάει απαγόρευση εξαγωγών - ΕΟΦ: Πλήρης άρση της απαγόρευσης!
Οι Φαρμακοποιοί όλης της χώρας βιώνουν τον τελευταίο καιρό την τραγική κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τις φοβερές ελλείψεις σε φάρμακα που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών. Είναι μία κατάσταση που αναμφισβήτητα έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια ενώ παράλληλα είναι λυπηρό το γεγονός ότι, αντί να φαίνεται κάποια βελτίωση στον ορίζοντα, η κατάσταση δείχνει συνεχώς να χειροτερεύει!

Σε χθεσινά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ζήτησε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) την απαγόρευση εξαγωγών για 40 αποδεδειγμένα ελλειπτικά φάρμακα. Παρόλο που μία τέτοια κίνηση εκ μέρους του ΠΦΣ μπορεί να κρίνεται θετική, η αλήθεια είναι ότι λίγοι είναι αυτοί που περιμένανε να είχε κάποιο αποτέλεσμα. Όμως ο ΕΟΦ φαίνεται να αγνοεί εντελώς τον ΠΦΣ και να οδηγεί τα πράγματα στα άκρα ανακοινώνοντας την ΠΛΗΡΗ ΑΡΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΟΦ ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 16128/14.2.19 (και όπως αυτή είχε τροποποιηθεί με μεταγενέστερες Αποφάσεις) η οποία αφορούσε την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ΕΟΦ θεωρεί πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ και αφήνει ελεύθερες τις ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:
pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ