2022-01-26 06:28:13
Φωτογραφία για 30+ Κατασκευές από Ξύλα Κοπής
Παλιά-φθαρμένα ή απλά και οικονομικά ξύλα-επιφάνειες κοπής που θα βρείτε στην αγορά, αφού για την χρήση τους σε κατασκευές η ποιότητα και το πάχος του ξύλου δεν ενδιαφέρει, μπορούν με απλούς τρόπους να μεταμορφωθούν σε πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά και ταυτόχρονα χρηστικά αντικείμενα για την κουζίνα σας. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ επιφάνειες κοπής σε πολύ οικονομικές τιμές. 

Από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές με τέτοια ξύλα είναι οι κρεμαστές θήκες αποθήκευσης για την κουζίνα.

Με καρφωτικό ταπετσαρίας στερεώστε το ύφασμα πάνω στο ξύλο και με κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης κολλήστε περιμετρικά μια υφασμάτινη τρέσα που θα κρύψει τα σημεία καρφώματος. 

Αν έχετε τον απαιτούμενο χώρο φτιάξτε 2-3 τέτοιες θήκες που θα τοποθετήσετε στο ίδιο σημείο, "δείχνουν" πολύ πιο όμορφα απ΄ότι μία χρησιμοποιώντας διαφορετικά υφάσματα ταιριαστά με την κουζίνα σας ή και κάποια μοτίβα που ήδη υπάρχουν σε άλλα υφασμάτινα στοιχεία πχ κουρτίνες, μαξιλάρια κλπ.  


Το βάψιμο με απλές τεχνικές παλαίωσης θα δώσει πολύ όμορφη όψη πάνω στο ακατέργαστο ξύλο μιας επιφάνειας κοπής και βιδώνοντας απλά ή πιο ιδιαίτερα κρεμαστράκια θα δημιουργήσετε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή επιτοίχια κρεμάστρα για την κουζίνα σας. 

Αν βεβαίως το προτιμάτε αφήστε το ξύλο στην φυσική του όψη, ή τονίστε το χρώμα του με ένα βερνίκι ξύλου. 

Όπου υπάρχει ξύλο συνήθως υπάρχει και ολίγον από ...Decoupage :). Αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο συνδυάστε τον με μια απλή τεχνική παλαίωσης, τρίψιμο του ξύλου ανά σημεία, και χρησιμοποιείστε ταιριαστά με τον χώρο και όσο πιο ιδιαίτερα χαρτιά. 

Κάθε σχήματος επιφάνεια κοπής αλλά ειδικά τα στρογγυλά ξύλα είναι ιδανικά για να μετατραπούν σε ένα ...ρολόϊ τοίχου. 

Επειδή το μέγεθός τους είναι αρκετά μεγάλΟ και ο γενικός σχηματισμός ιδιαίτερα εντυπωσιακός χρησιμοποιείστε απλού σχεδιασμού αριθμούς και δείκτες και  βεβαίως πριν προσαρμόσετε στο ξύλο τα εξαρτήματα του ρολογιού μπορείτε να επεξεργαστείτε την επιφάνειά του με βάψιμο ή όποια άλλη τεχνική θέλετε. 

Μετατρέψτε ένα ξύλο κοπής σε ...πίνακα ανακοινώσεων - σημειωματάριο για την κουζίνα σας. Μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και προσθήκη όποιων στοιχείων-υλικών-αντικειμένων θέλετε που θα κολλήσετε πάνω στο ξύλο με ισχυρή κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης. 

Ο πιο απλός τρόπος τέτοιου τύπου κατασκευής είναι αυτός που θα δημιουργήσετε απλώς κολλώντας πάνω στο ξύλο ένα μεταλλικό κλιπ για χαρτιά, σε όποιο μέγεθος - πάχος σας χρειάζεται. 

Αν επιλέξετε Decoupage, ζωγραφική, stencils κλπ. για την διακόσμηση σε ένα τέτοιο "σημειωματάριο" για την κουζίνα σας, χρησιμοποιείστε μικρού μεγέθους χαρτιά-μπλοκάκια ώστε να μην καλύπτουν το σχέδιο. 

Το αυτοκόλλητο μαυροπίνακα, δείτε το ενδεικτικά εδώ, είναι επίσης ένας πολύ απλός τρόπος για να μετατρέψετε μια επιφάνεια κοπής σε πίνακα ανακοινώσεων για την κουζίνα. 

Τα μεταλλικά στοιχεία είναι, γενικά, ιδιαίτερα ταιριαστά για συνδυασμό με ξύλινα αντικείμενα και οι κατασκευές που θα φτιάξετε βιδώνοντας κάθε τύπου μεταλλικές θήκες-συρμάτινα καλαθάκια κλπ. πάνω σε μια επιφάνεια κοπής ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Φυσικά τόσο το ξύλο όσο και τα μεταλλικά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν αν το θέλετε να αλλάξουν όψη-επεξεργαστούν με χρώμα ή όποιου άλλου τύπου τεχνική. 

Ένα απλό κοίλο ξύλινο πηχάκι κολλημένο στο μπροστινό μέρος και ένα μικρό κομμάτι ξύλου στην πίσω όψη αρκούν για να μετατρέψετε μια επιφάνεια κοπής σε βάση στήριξης για το κινητό ή το tablet και να διευκολύνεστε με τις ...ηλεκτρονικές συνταγές ή αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το ...facebook ούτε την ώρα του μαγειρέματος. :)

Για το ξύλο στήριξης της μπροστινής όψης μπορείτε βεβαίως να χρησιμοποιήσετε και όποιου είδους ξύλο-αντικείμενο σας αρέσει και εξυπηρετεί για την συγκεκριμένη χρήση, αρκεί κινητό ή tablet να συγκρατούνται σταθερά στην θέση τους. 

Οι διακοσμητικές μινιατούρες είναι ένας ακόμη ιδιαίτερος τύπος κατασκευών με επιφάνειες κοπής και μπορεί να περιλαμβάνουν κάθε τύπου αντικείμενα-στοιχεία σε μικρογραφία που τελικά θα δώσουν στο ξύλο την εικόνα ενός περίπου κρεμαστού ...κουκλόσπιτου. 

Όλα τα στοιχεία θα τα κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης είναι ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος  ακόμη και για αντικείμενα που έχουν ένα μεγαλύτερο βάρος, ενώ μινιατούρες αντικειμένων για αυτή την χρήση μπορείτε να φτιάξετε από πολλά υλικά όπως χαρτί, κόντρα πλακέ, φελλό, ξύλο κλπ. και να τα συνδυάσετε μαζί με πολύ μικρά αντικείμενα που θα βρείτε κυρίως σε καταστήματα με παιχνίδια. 

Σαφώς πιο αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με άλλου τύπου κατασκευές με επιφάνειες κοπής, αλλά αντίστοιχα και πολύ πιο εντυπωσιακής όψης οι κατασκευές επίστρωσης με υγρό γυαλί. Χρησιμοποιείστε διαφορετικά χρωματισμένα μείγματα υγρού γυαλιού για να δώσετε marble εμφάνιση σε ένα τμήμα του ξύλου. Εδώ θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες και βήμα-βήμα οδηγίες. 

Και ασφαλώς μια επιφάνεια κοπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο σαν ξύλινος ...καμβάς και να ζωγραφιστεί με όποιου είδους σχέδια θέλετε. 

Όλες οι κατασκευές με ξύλα κοπής που έχουν κατά βάση μικρό κόστος και όχι δύσκολη διαδικασία κατασκευής είναι φυσικά κατάλληλες και για πολύ όμορφα χειροποίητα δώρα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε και να συνδυάσετε πάνω στο ίδιο ξύλο διαφορετικά αντικείμενα πχ και σημειωματάριο, κρεμαστράκια, υφασμάτινα στοιχεία, βάσης στήριξης αντικειμένων κλπ. ή να χρησιμοποιήσετε εποχιακά στοιχεία πχ χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά ή καλοκαιρινά διακοσηματικά. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ