2022-01-30 09:15:51
Φωτογραφία για DIY Διακοσμητικές μινιατούρες για βιβλιοθήκες
Όταν ο μαγικός κόσμος των βιβλίων συναντά εκείνον της ...φαντασίας στις κατασκευές

Μια βιβλιοθήκη όπως και τα βιβλία δεν κρίνονται από την εμφάνιση και τα εξώφυλλα,  εκτός αν ανάμεσά τους υπάρχουν κάποια ...ζωντανά εξώφυλλα, τρισδιάστατες διακοσμητικές μινιατούρες! 

Ένας πραγματικά πολύ ξεχωριστός τρόπος για να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία σε βιβλιοθήκες, με θέμα ανάλογο των βιβλίων που φιλοξενούν.

3D διακοσμητικές μινιατούρες - διοράματα, που κατασκευάζοται ακριβώς όπως τα αντίστοιχα ...κουκλόσπιτα, αλλά σε διαστάσεις που τις κάνει να μοιάζουν με ...εξώφυλλο βιβλίου.

Κατασκευές που μπορούν να αποκτήσουν πραγματικά πολύ εντυπωσιακή όψη ειδικά αν συνδυαστούν θεματικά με το περιεχόμενο των βιβλίων που θα τις πλαισιώνουν.

Για παράδειγμα μπορούν να απεικονίζουν χώρους από βιβλία που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο ράφι της βιβλιοθήκης, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλείς σειρές φαντασίας όπως τα βιβλία του Χάρι Πότερ, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών αλλά και αστυνομικά μυθιστορήματα, η βιβλιογραφία της Αγκάθα Κρίστι κλπ προσφέρονται ιδιαίτερα για να ...δανείσουν στοιχεία και σκηνικά σε τέτοιας μορφής διακοσμητικές μινιατούρες. 





Ο τρόπος κατασκευής τους δεν διαφέρει από αυτόν που γενικά κατασκευάζονται τα διοράματα και υλικά όπως χαρτόνι μακέτας, ξύλο, κόντρα πλακέ και φελιζόλ είναι τα πιο συνήθη από τα οποία μπορεί να κατασκευαστεί τόσο το πλαίσιο όσο και οι επιμέρους λεπτομέρειες και τα οποία στην συνέχεια βάφονται με ακρυλικά χρώματα ή και επενδύονται με χαρτί - χαρτόνι, φελιζόλ, φελλό, ύφασμα κλπ ανάλογα με το είδος κάθε αντικειμένου - επιφάνειας και την επιθυμητή τελική τους όψη.  



Η μόνη διαφορά στις συγκεκριμένες μινιατούρες είναι ότι λόγω των διαστάσεών τους το θέμα δημιουργείται σε ένα στενό πλαίσιο με μεγαλύτερο βάθος απ΄όσο το πλάτος του, ώστε η κατασκευή να έχει το μέγεθος ενός βιβλίου, κάτι που κάνει το αποτέλεσμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό.  



Εκτός όλων των άλλων λεπτομερειών ο φωτισμός είναι επίσης αυτός που δίνει πολύ ιδιαίτερη όψη, ειδικά σε μινιατούρες με σχετικά "σκοτεινό" θέμα, ώστε η κάθε λεπτομέρεια και σε όλο το βάθος της κατασκευής να είναι ευδιάκριτη όταν αυτή τοποθετηθεί στο ράφι της βιβλιοθήκης. 

 Γνωριμία με δημιουργούς: ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗ - Διοράματα

Ένας επίσης πολύ εντυπωσιακός τύπος παρόμοιων κατασκευών, αλλά σαφώς δυκολότερος για ερασιτέχνες, είναι οι μινιατούρες που μπορούν να δημιουργηθούν απευθείας μέσα σε βιβλία με χοντρό εξώφυλλο, αν τόσο αυτό όσο και ένα μέρος των σελίδων κοπεί με τρόπο που να δημιουργηθεί μια "εσοχή" μέσα στην οποία κατασκευάζεται το θέμα της μινιατούρας, με μικρά στοιχεία κατασκευασμένα από χαρτόνι, ξύλο,φελιζόλ ή όποιο άλλο υλικό ανάλογα με το κάθε αντικείμενο που περιλαμβάνει η κατασκευή. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ