2022-01-30 09:59:40
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Ζητούνται εθελοντές να κολλήσουν σκόπιμα στο όνομα της επιστήμης
Περισσότερους εθελοντές αναζητά η πρώτη ιατρική δοκιμή στον κόσμο που έλαβε έγκριση για σκόπιμη έκθεση των συμμετεχόντων στον κορονοϊό, αφού εντείνει την προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη ακόμα πιο αποδοτικών εμβολίων.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης άρχισε τη δοκιμή τον περασμένο Απρίλιο. Η πρώτη φάση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, εστιάζει στο να μάθουμε πόση «ποσότητα» από τον ιό (ιικό φορτίο) χρειάζεται για να προκληθεί μια λοίμωξη, ενώ η δεύτερη θα έχει ως στόχο να καθορίσει την ανοσολογική απόκριση που απαιτείται για να αποτραπεί η μόλυνση.

Οι ερευνητές είναι κοντά στον εντοπισμό της ελάχιστης πιθανής μόλυνσης από τον ιό, που διασφαλίζει ότι περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που εκτίθενται σε αυτόν θα εμφανίσουν ασυμπτωματική ή ήπια COVID-19.

Αργότερα πρόκειται να εκθέσουν εθελοντές σε αυτή τη δόση της αρχικής παραλλαγής του ιού για να καθορίσουν ποια επίπεδα αντισωμάτων ή ανοσοκυττάρων Τ απαιτούνται για την πρόληψη μόλυνσης.


Η Ελεν ΜακΣέιν, καθηγήτρια Εμβολιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης εξηγεί σχετικά: «Έχουμε μάθει πολλά για την Covid-19 τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά η εμφάνιση νέων παραλλαγών σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα εμβόλια».

Τα ευρήματα της δοκιμής θα βοηθήσουν να γίνει η μελλοντική ανάπτυξη ενός εμβολίου πολύ πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική.

Ζητούνται εθελοντές

Τώρα που οι ερευνητές βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εγχειρήματος, αναζητούνται εθελοντές για το δεύτερο στάδιο.

Στη μελέτη συμμετέχουν μόνο εθελοντές ηλικίας 18 έως 30 ετών με «άριστη υγεία». Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν νοσήσει από κοροναϊό ή και τα δύο.

Αφού εκτεθούν στον ιό, θα τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον 17 ημέρες και σε όποιον εμφανίσει συμπτώματα θα χορηγηθεί η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ