2022-02-01 07:59:48
Φωτογραφία για Γερμανία:  Επιτροπή της ΕΕ ερευνά περίπτωση αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τη χρηματοοικονομική υποστήριξη της Γερμανίας προς την εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών DB Cargo λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Τζούλια Νταμ |

Ένας ανταγωνιστής είχε υποβάλει καταγγελία κατηγορώντας την DB Cargo ότι απολάμβανε «αδικαιολόγητου και επιλεκτικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος» λόγω της κρατικής ενίσχυσης που λαμβάνει, εξήγησε η Επιτροπή σε δήλωση.

Αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων χωρίς να λαμβάνει υπόψη την κερδοφορία τέτοιων επενδύσεων, υποστήριξε ο ανταγωνιστής.

Η DB Cargo είναι θυγατρική της Deutsche Bahn, της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γερμανίας. Η Επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της ότι «η μητρική εταιρεία κάλυπτε συνεχείς ζημίες» της DB Cargo στη δήλωσή της.


Η έρευνα πρόκειται επίσης να επικεντρωθεί στο εάν η εταιρεία έχει αναλάβει δυσανάλογα φθηνό χρέος. Ως ομοσπονδιακή εταιρεία, η Deutsche Bahn έχει ιδιαίτερα καλή πιστοληπτική ικανότητα και μπορεί να αναλάβει χρέη με χαμηλότερα επιτόκια από τους περισσότερους ανταγωνιστές.

Το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων (NEE) , το οποίο περιλαμβάνει τους ανταγωνιστές της Deutsche Bahn, χαιρέτισε την έναρξη έρευνας της Επιτροπής.

«Κατά καιρούς, ενημερωθήκαμε για ανεξήγητες προσφορές τιμών από την πλευρά της DB Cargo – τώρα περιμένουμε με περιέργεια τις έρευνες», δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Ludolf Kerkeling.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σχέση της Γερμανίας με την κρατική της σιδηροδρομική εταιρεία αμφισβητείται τους τελευταίους μήνες. Στα τέλη Νοεμβρίου, το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας παραπονέθηκε για τον αδύναμο δημοκρατικό έλεγχο της διοίκησης της Deutsche Bahn, επικρίνοντας πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων που προκύπτουν από τους πολλούς βουλευτές που επιφορτίζονται να ελέγχουν την εταιρεία ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bahn ή των θυγατρικών της.

EURACTIV.de

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ