2022-02-04 07:45:45
Φωτογραφία για Επισμάλτωση Ειδών Υγιεινής: Πληροφορίες - Διαδικασία - Κόστος
Η επισμάλτωση είναι ο τρόπος για να αποκτήσετε ...καινούργια μπανιέρα, νιπτήρα, πλακάκια κλπ άρα καινούργιο ...μπάνιο, χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα παλιά - φθαρμένα είδη υγιεινής. 

Είναι μια διαδικασία που μπορεί να εφαρμοστεί σε είδη υγιεινής κατασκευασμένα από κάθε υλικό (μαντέμι, ακρυλικό, πορσελάνη) και είτε καθαρά για διακοσμητικούς λόγους αν θέλετε απλώς να αλλάξετε χρώμα στα είδη υγιεινής ή να απαλλαγείτε από την όψη ενός ...παλιομοδίτικου μπάνιου, είτε για να αποκαταστήσετε επιφανειακές φθορές, ξεθώριασμα στο χρώμα τους, θάμπωμα, αρχή σκουριάσματος κλπ όπως και σημάδια από μούχλα, λερωμένους αρμούς στα πλακάκια κλπ.    

Αντίθετα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις σπασίματος, ραγισμάτων κλπ. οπότε και απαιτείται αντικατάσταση.  

Σε ό,τι αφορά τις αποχρώσεις επισμάλτωση μπορεί ασφαλώς να γίνει και διατηρώντας το υπάρχον χρώμα ειδών υγιεινής, είτε πρόκειται για λευκό είτε για οποιαδήποτε άλλη απόχρωση. 


Το κόστος, αναλογικά με το αντίστοιχο αντικατάστασης ειδών υγιεινής και ειδικά μπανιέρας δεν είναι υψηλό, η δε διαδικασία καθόλου χρονοβόρα και φυσικά δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ξήλωμα, μεταφορά μπάζων κλπ. που απαιτεί η αλλαγή μπανιέρας ή η αντικατάσταση στα πλακάκια.

Ενδεικτικά η επισμάλτωση μπανιέρας θα σας κοστίσει από 120-180€ ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και αν πρόκειται για λευκή ή χρωματιστή, μια απλή ντουζιέρα φυσικά πολύ λιγότερο, το  γυάλισμα του νιπτήρα για να αποκατασταθεί το θάμπωμα της πορσελάνης 25-30€.

Ο ...λογαριασμός βεβαίως το σωστότερο θα ήταν να σταλεί στις εταιρίες κατασκευής όλων αυτών των καυστικών απορρυπαντικών που "εξαφανίζουν την βρωμιά και τα άλατα στην στιγμή" :) αφού τις περισσότερες φορές, ειδικά σε χρωματιστά είδη υγιεινής αυτά αποτελούν την βασική αιτία φθοράς του σμάλτου. 

Το σημαντικότερο αν αποφασίσετε μια τέτοιου είδους ανακαίνιση στο μπάνιο σας είναι να εμπιστευθείτε αξιόπιστους επαγγελματίες που παρέχουν εγγύηση για το αποτέλεσμα και να ...ξεχάσετε :) τις DIY ιδέες και kit προϊόντων σμάλτου που θα βρείτε στην αγορά και σας προτρέπουν να κάνετε κάτι παρόμοιο μόνοι σας.

Όχι μόνο λόγω του ασύμφορου κόστος τους που κυμαίνεται περίπου στα 100€ αλλά κυρίως γιατί το αποτέλεσμα και η αντοχή του στον χρόνο δεν έχει καμία σχέση με την επαγγελματική επισμάλτωση ειδών υγιεινής και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η διαδικασία θα σας απογοητεύσει αφού πριν σας ...ταλαιπωρήσει, αν την εφαρμόσετε  σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός  από την αλλαγή χρώματος σε πλακάκια μικρών μπάνιων.  

Αντίθετα για την αποκατάσταση φθοράς ή αλλαγή χρώματος σε είδη υγιεινής- πλακάκια από ειδικούς εσείς δεν θα χρειαστεί να κάνετε απολύτως τίποτα.

Για τα χρωματιστά θα απαιτηθεί μια πρώτη επίσκεψη στο μπάνιο σας για την επιλογή του χρώματος -είτε πρόκειται για επιδιόρθωση στο ίδιο χρώμα είτε για αλλαγή- ενώ στην επόμενη επίσκεψη η επισμάλτωση πχ μιας μπανιέρας λευκής ή χρωματιστής ολοκληρώνεται μέσα σε 2-3 ώρες. 

Το μπάνιο σας μετά το τέλος της διαδικασίας παραμένει καθαρό και το μόνο που απαιτείται είναι τα επισμαλτωμένα ή γυαλισμένα είδη να μην έρθουν σε επαφή με νερό για 48 ώρες.

Πρόκειται σίγουρα για μια από τις πιο ριζικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στον χώρο του μπάνιου, ιδιαίτερα χρήσιμη και για να ανακαινίσετε πλήρως παλιά μπάνια σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, airbnb σπίτια κλπ. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ