2022-02-08 13:38:30
Φωτογραφία για Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να διπλασιάσει το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου.
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να προσθέσει 4.000 χιλιόμετρα σιδηροδρόμου στο υπάρχον δίκτυό της, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο υπουργός Επενδύσεων Khalid al-Falih. Η πρόταση θα υπερδιπλασιάσει το υπάρχον δίκτυο του βασιλείου.

 Του Nick Augusteijn

«Ο νέος σιδηρόδρομος θα διασχίσει το Βασίλειο και θα προσθέσει στο δίκτυο που έχουμε ήδη», φέρεται να είπε ο Al-Falih τον Ιανουάριο. Η Σαουδική Αραβία έχει τρεις μεγάλες σιδηροδρομικές γραμμές, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής Βορρά-Νότου μήκους 2.750 χιλιομέτρων και της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας μεταξύ των ιερών πόλεων της Μέκκας και της Μεδίνας. Το υπάρχον δίκτυό της έχει συνολικό μήκος άνω των 5.500 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρόμων της Σαουδικής Αραβίας.

Το νέο δίκτυο θα προσθέσει τις πρώτες συνδέσεις ανατολής-δύσης του βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης μιας γραμμής μεταξύ της πρωτεύουσας του Ριάντ και της Μέκκας. Τα σχέδια προβλέπουν επίσης σιδηροδρομικές συνδέσεις με τα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως το λιμάνι της Τζαζάν. Τέλος, μια σειρά από νέες γραμμές τροφοδοσίας σχεδιάζονται για κατασκευή.

Το χρονοδιάγραμμα για τα διάφορα έργα παραμένει ασαφές, αν και αναμένεται ότι ορισμένες γραμμές θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Vision 2030 που ανακοίνωσε ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν το 2016.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ