2022-02-10 09:15:50
Φωτογραφία για Βγήκε από την εντατική ο 11χρονος με το σύνδρομο MIS-C
Βγήκε από την εντατική ο 11χρονος που νοσηλευόταν με το φλεγμονώδες πολυοργανικό σύνδρομο που εκδηλώνεται κάποιες φορές μετά την covid, γνωστό ως MIS-C. Το παιδί νοσηλευόταν στην εντατική του Παίδων Αγία Σοφία εδώ και τέσσερις ημέρες μετά από πνευμονική εμβολή που προκάλεσαν οι επιπλοκές του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το παιδί βγήκε από την εντατική χθες και νοσηλεύεται σε απλή κλίνη no-covid, η πορεία της υγείας του είναι καλή και αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο.

Τι είναι το MIS-C – Πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα νοσούν

Η πάθηση, την οποία το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ονόμασε πολυσυστηματικού φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C), εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου στη Βρετανία.

Τα ύποπτα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό (πάνω από 38) που επιμένει για περισσότερο από ένα 24ωρο, παρουσία φλεγμονής σε τουλάχιστον δύο όργανα η οποία απαιτεί νοσηλεία, καμία άλλη προφανής διάγνωση, αλλά και πρόσφατη μόλυνση ή έκθεση στην COVID-19 έως και τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα.


Τα συμπτώματα του φλεγμονώδους συνδρόμου αυτού εμφανίζονται τέσσερις με έξι εβδομάδες αφού το παιδί προσβληθεί από τον ιό και αφού έχει ήδη αναπτύξει αντισώματα. Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι το σύνδρομο αυτό είναι σπάνια θανατηφόρο, ενώ τα περισσότερα παιδιά αναρρώνουν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου πάνω από 100 παιδιά έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ή πάσχουν από το σύνδρομο.

«Η σοβαρότητα της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση της θεραπευτικής αντιμετώπισης και δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση» είπε. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ