2022-02-10 22:07:40
Φωτογραφία για DIY Ζαρντινιέρα Τραπεζάκι
Μια απλή αλλά ιδιαίτερα πρωτότυπη και λειτουργική κατασκευή από το biggerthanthethreeofus.com για να φτιάξετε με απλά ξύλα-σανίδες μια ζαρντινιέρα - τραπεζάκι για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

Θα χρειαστείτε σανίδες μέτριου πάχους που θα σας κόψουν σε όποια διάσταση χρειάζεστε σε οποιοδήποτε ξυλουργείο ή σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού που διαθέτουν τμήμα ξυλείας με το μέτρο, δείτε ενδεικτικά εδώ. 

Αρχικά δημιουργείτε ένα κλειστό και στο επάνω μέρος του  ξύλινο παραλληλόγραμμο "κουτί", με 4 ίδιου μήκους σανίδες και 2 μικρότερα κομμάτια ξύλου για βάση και για "καπάκι", ενώνοντας τα ξύλα μεταξύ τους με ξυλόκολλα ή χρησιμοποιώντας βίδες.

Το συνολικό βάρος που πρόκειται να δεχτεί μια τέτοια κατασκευή δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο έτσι και η χρήση κόλλας θα σας δώσει ικανοποιητικό αποτέλεσμα αν και, γενικά, με τις βίδες οι ενώσεις σε ξύλινες κατασκευές γίνονται ευκολότερα και απολύτως σταθερά.   


Αφού στερεοποιηθούν οι κολλήσεις, αν χρησιμοποιήσετε ξυλόκολλα, με ίσα μεταξύ τους ξύλα και μικρότερα σε μήκος-ύψος από αυτό του αρχικού κουτιού, δημιουργείτε τρία ακόμη κουτιά, δύο ίδιου ύψους και ένα χαμηλότερο, ενώνοντας τις σανίδες επάνω στην μπροστινή και την μία πλαϊνή πλευρά του κεντρικού μέρους της κατασκευής, έτσι ώστε τελικά να προκύψει μια ψηλή κλειστή επιφάνεια που θα κάνει χρήση μικρού τραπεζιού και τρεις ακόμη ανοιχτές στο πάνω μέρος όπου μπορείτε να τοποθετήσετε γλαστράκια με φυτά. Αν θέλετε να φυτέψετε απευθείας μέσα στο ξύλο, τοποθετείστε πριν το χώμα ένα χοντρό κομμάτια ναϋλον. 

Το ύψος θα το υπολογίσετε ανάλογα με το αντίστοιχο ύψος του καθίσματος που θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, το δε πλάτος είναι επίσης θέμα επιλογής αφού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί μια πιο φαρδιά κατασκευή ανάλογα με το αν ο ρόλος της θέλετε να είναι κυρίως ζαρντινιέρα με βοηθητικό τραπέζι ή ένα μεγαλύτερο τραπέζι οπότε ανάλογα διαμορφώνετε το μέγεθος της επιφάνειας του "τραπεζιού".

Δείτε και 40+ Γλάστρες-Ζαρντινιέρες από ΠΑΛΕΤΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ