2022-02-10 22:24:28
Φωτογραφία για Διακοσμητικές Φιγούρες από Χαρτοπολτό
Απλές και ιδιαίτερα εντυπωσιακές διακοσμητικές φιγούρες από χαρτοπολτό, ιδανικές εκτός των άλλων και για διακόσμηση παιδικών δωματίων.  Μπορούν να αποκτήσουν όποια μορφή θέλετε πχ ζώων, ανθρωπόμορφων ...λουλουδιών ή ακόμη και αυτή της ...γιαγιάς ή του παππού :)

Mε τον ίδιο τρόπο μπορούν να δημιουργηθούν και Αποκριάτικες φιγούρες για εποχιακές διακοσμήσεις σπιτιού, καταστημάτων, χώρων διοργάνωσης αποκριάτικων εκδηλώσεων κλπ.

 

Μπορούν ασφαλώς να δημιουργηθούν και με εξ΄αρχής χειροποίητο χαρτοπολτό από χαρτιά εφημερίδας, περιοδικών κλπ. όμως για να κάνετε την διαδικασία απλούστερη και γρηγορότερη είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μείγμα χαρτομάζας για χαρτοπολτό που απλώς θα αναμείξετε με νερό και θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για DIY-Kατασκευές. Ένας πρόσθετος λόγος που ο έτοιμος χαρτοπολτός είναι πρακτικότερος είναι ότι στεγνώνει - στερεοποιείται μέσα σε 24-48 ώρες, σε αντίθετη με τον χειροποίητο που ειδικά για κατασκευές μεγάλου μεγέθους χρειάζεται αρκετές ημέρες. 


Χρησιμοποιείστε ένα καλής ποιότητας - ανθεκτικό μπαλόνι, που δεν θα πρέπει να είναι εντελώς φουσκωμένο, για να δημιουργήσετε το "καλούπι" του βασικού σχήματος.  Ως καλούπι μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί και όποιας άλλης μορφής ελαφρύ αντικείμενο που σας εξυπηρετεί το σχήμα του πχ μεγάλα πλαστικά μπουκάλια απορυπαντικών, άδειες συσκευασίες τροφίμων κλπ όπως και εξ΄ολοκλήρου χάρτινα καλούπια που θα φτιάξετε από χαρτόνι στο σχήμα που θέλετε.

Σταθεροποιείστε το καλούπι πάνω σε μια βάση από χοντρό - διπλό χαρτόνι με σελοτέιπ ή κολλητική ταινία. 



Αναμείξτε την έτοιμη χαρτομάζα με νερό ακολουθώντας τις αναλογίες-οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε και ξεκινείστε να καλύπτετε καλούπι με χαρτοπολτό. Δουλεύοντας με πάντα βρεγμένα χέρια  θα μπορέσετε ευκολότερα να δώσετε σε όλα τα σημεία κατά το δυνατόν λεία όψη. Σε όσα σημεία χρειάζεται αυξήστε τον όγκο του καλουπιού με επιπλέον ποσότητα χαρτοπολτού. 



Δημιουργείστε με τον χαρτοπολτό, πάνω στο βασικό σχήμα, όλα τα πρόσθετα στοιχεία - τμήματα που περιλαμβάνει η φιγούρα που έχετε επιλέξει πχ χαρακτηριστικά προσώπου, αυτιά, μαλλιά κλπ

Αφήστε την κατασκευή να στερεοποιηθεί πλήρως και χρωματίστε την με ακρυλικά χρώματα.

Αφού στεγνώσουν και τα χρώματα μπορείτε, προαιρετικά, να περάσετε 1-2 χέρια διαφανές προστατευτικό βερνίκι.



www.selbst.de
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
DIY Ζαρντινιέρα Τραπεζάκι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
DIY Ζαρντινιέρα Τραπεζάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ