2022-02-11 14:45:41
Φωτογραφία για Παρασκευή, 11/2/2022: Εργασίες ημέρας

 



Μαθηματικά: Συμβουλευόμαστε την προηγούμενη ανάρτηση και τη "Διερεύνηση" (σελίδα 99 - Β.Μ.) και διαβάζουμε πολύ καλά τη θεωρία, την εφαρμογή και τον "Αυτοέλεγχο" του 42ου κεφαλαίου (σελίδα 100 - Β.Μ.). Έπειτα, στη σελίδα 17 του Τ.Ε., λύνουμε το πρόβλημα 1 (με πράξεις και με αναγωγή στη μονάδα), το πρόβλημα 2 (με πίνακα - εξίσωση) και το πρόβλημα 3 (με απλή μέθοδο των τριών).

Φυσική: Προετοιμαζόμαστε για το επαναληπτικό κριτήριο αξιολόγησης στις ενότητες "Αναπνευστικό" και "Κυκλοφορικό σύστημα", που θα γίνει τη Δευτέρα, 14/2 (μπορείτε να εξασκηθείτε και με τη βοήθεια των αντίστοιχων αναρτήσεων, εδώ κι εδώ). Από το Β.Μ. (πράσινο βιβλίο), στο "Αναπνευστικό σύστημα", δίνουμε πολλή προσοχή στις σελίδες 82, 83 (εκτός από την παράγραφο "Κάτι μου μυρίζει") και στη σελίδα 85 (μόνο στο "Γλωσσάρι" και στο "Με μια ματιά"). Στο "Κυκλοφορικό σύστημα" διαβάζουμε τη σελίδα 88 (παράγραφοι "Η καρδιά" και "Ο καρδιακός παλμός"), τις σελίδες 90 και 91 (εκτός από την παράγραφο "Αρτηριακή πίεση") και τις σελίδες 92 και 93 (εκτός από την παράγραφο "Εσύ τι ομάδα είσαι;")
. Από το κίτρινο βιβλίο (Τ.Ε.) μελετάμε ό,τι έχουμε σημειώσει ως θεωρία, τις παρατηρήσεις, τα συμπεράσματα και τις εργασίες των ΦΕ. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή, τέλος, να ξαναθυμηθείτε αυτά που συζητήσαμε και συμπληρώσαμε από τις αντίστοιχες αναρτήσεις... 

Αναπνευστικό ΦΕ1

Αναπνευστικό ΦΕ2

Κυκλοφορικό ΦΕ1

Κυκλοφορικό ΦΕ2

Ανθολόγιο: Κάνουμε πολύ καλή ανάγνωση το κείμενο "Οι κάλοι της Κλάρας" (σελίδες 133 και 134) και το προετοιμάζουμε για άγνωστη ορθογραφία. Επίσης, στο τετράδιό μας, κάνουμε την εργασία 3 (σελίδα 135), σε μια παράγραφο.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ