2022-02-15 12:37:35
Φωτογραφία για Η ιδέα του αυτόνομου σιδηροδρομικού οχήματος εξασφαλίζει 4,5 εκατομμύρια δολάρια για δοκιμή
Τα αυτόνομα σιδηροδρομικά οχήματα με μπαταρίες που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από την Parallel Systems θα λάβουν 4.438.897 δολάρια ΗΠΑ από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Τα αυτόνομα σιδηροδρομικά οχήματα που κατασκευάστηκαν από πρώην μηχανικούς της SpaceX θα χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια για μια δοκιμαστική περίοδο 29 μηνών πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Γράφει ο Νίκος Παπατόλιος

Η χρηματοδότηση είναι μέρος της πρωτοβουλίας Advanced Research Projects Agency-Energy (ARPA-E) από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE). Τα σιδηροδρομικά οχήματα του Parallel System θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL) του DOE και το Κέντρο Σιδηροδρομικών Μεταφορών και Μηχανικής (RailTEC) στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Επιπλέον, οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Transportation Technology Center, Inc. (TTCI), μια θυγατρική της Αμερικανικής Ένωσης Σιδηροδρόμων.


Στόχοι δοκιμής

Στις εγκαταστάσεις του TTCI, τα σιδηροδρομικά οχήματα θα υποβληθούν σε δοκιμές σχετικά με τις επιδόσεις τους στην τροχιά υπό διαφορετικές συνθήκες. «Οι δοκιμές θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τη δυναμική απόδοση του νέου οχήματος έναντι των απαιτήσεων των παραδοσιακών σιδηροδρομικών οχημάτων εμπορευματικών μεταφορών», λέει η εταιρεία.

Η NREL ΚΑΙ η RailTEC θα βοηθήσουν στη μοντελοποίηση των οχημάτων και της απόδοσης του συστήματος για λογαριασμό τους. Επιπλέον, θα αξιολογήσουν την ενεργειακή απόδοση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ιδέας για να δουν εάν και πώς διαφοροποιείται από τις παραδοσιακές μεθόδους σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Το πρωτότυπο αυτόνομο σιδηροδρομικό όχημα. Πηγή: Parallel Systems

Η Parallel Systems είναι ενθουσιασμένη που εισέρχεται στην περίοδο δοκιμών, την οποία θεωρεί ορόσημο για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων στην αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. « Τα κεφάλαια που χορηγούνται από το Υπουργείο Ενέργειας θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε την αποστολή μας υποστηρίζοντας την Parallel μέσω της προηγμένης φάσης δοκιμών μας. Αυτό το κρίσιμο βήμα θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε τα φορτηγά εμπορεύματα σε καθαρούς σιδηροδρόμους και να επιταχύνουμε την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές ολόκληρης της βιομηχανίας εμπορευμάτων», δήλωσε ο Matt Soule, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Parallel.

Πώς λειτουργούν τα αυτόνομα οχήματα;

Η αρχιτεκτονική οχημάτων της Parallel συνδυάζει καινοτόμο λογισμικό και υλικό με την ιστορική βιομηχανία σιδηροδρόμων για να αυξήσει τη χρήση των σιδηροτροχιών. Τα αυτόνομα ηλεκτρικά σιδηροδρομικά οχήματα με μπαταρία φορτώνουν και μεταφέρουν τυποποιημένα εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς ως μονό ή διπλό φορτίο. Οι αυτοκινητάμαξες, οι οποίες κινούνται μεμονωμένα, μπορούν να ενωθούν για να σχηματίσουν «διμοιρία» ή να χωριστούν σε πολλούς προορισμούς κατά τη διαδρομή. Η τεχνολογία διμοιρίας εκκρεμεί επί του παρόντος για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κλειστό δίκτυο του σιδηροδρόμου είναι ιδανικό για την ασφαλή και έγκαιρη εμπορευματοποίηση της αυτόνομης τεχνολογίας λόγω της περιορισμένης πρόσβασης σε τροχιά και του κεντρικού ελέγχου της κυκλοφορίας.

Παράλληλη Αρχιτεκτονική Διμοιρίας. Πηγή: Parallel Systems

Τα σιδηροδρομικά οχήματα είναι πιο ευέλικτα από τα παραδοσιακά τρένα. Σύμφωνα με την Parallel Systems, οι διμοιρίες δεν χρειάζεται να συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες φορτίου για να κάνουν την υπηρεσία οικονομική, σε αντίθεση με τα συμβατικά εμπορευματικά τρένα. Το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει υπηρεσίες σε μια σειρά αποστάσεων, από όλη την πόλη έως τη χώρα. Αυτό επιτρέπει πιο ευέλικτη εξυπηρέτηση και ευρύτερο φάσμα διαδρομών, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής που σχετίζονται με τη φόρτωση τρένων που έχουν μήκος μίλια. Σημαίνει επίσης ότι ο χρόνος αναμονής για άλλη κυκλοφορία σε ισόπεδες διαβάσεις μειώνεται επειδή τα οχήματα μπορούν να διαχωριστούν εάν εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Επιπλέον, η αρχιτεκτονική της Parallel θα παρακάμψει επίσης τις συμφορημένες μεταγωγές, που χρησιμοποιούνται για τη χειροκίνητη ταξινόμηση και επανασυναρμολόγηση εμπορευμάτων σε δευτερεύοντα τρένα, γεγονός που θα μπορούσε να εξοικονομήσει ώρες, ή ακόμα και ημέρες, χρόνου διέλευσης, λέει η εταιρεία. Η «σχεδόν συνεχής ροή εμπορευματοκιβωτίων» μέσω των τερματικών σταθμών θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους παράδοσης και υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ