2022-02-15 09:53:04
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Τι είναι το σύνδρομο Mis-C που έχει «χτυπήσει» πάνω από 100 παιδιά
Μεγάλη έκταση έχει λάβει στα παιδιά το σοβαρό πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο Μis-C εξαιτίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Ταμίας της Παιδιατρικής Εταιρίας Νίκος Βουδούρης σημείωσε πως το εν λόγω σύνδρομο είναι γνωστό σαν Καβασάκι εδώ και αρκετά χρόνια. «Μια νοσογόνος οντότητα που δεν είχε διευκρινιστεί η προέλευση της. Με συμπτώματα που προβάλλει και το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο που είναι επιπλοκή του κορονοϊού στα παιδιά».

Όπως εξήγησε ο κ. Βουδούρης στο Καβασάκι υπήρχαν πέντε χαρακτηριστικά. Κάτι αντίστοιχο παρατηρείται και στο Mis-C. «Είναι ένα πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο που παρατηρείται 2 – 4 βδομάδες μετά τη νόσηση από κορονοϊό».

Μάλιστα, ο κ. Βουδούρης σημείωσε πως αν δεν αξιολογηθεί σωστά ή η προσβολή του είναι αιφνίδια και επιθετική μπορεί να είναι και θανατηφόρο.

Ο κ. Βουδούρης διευκρίνισε πως δεν έχει διαπιστωθεί από το εμβόλιο τέτοια επιπλοκή. Μάλιστα, είναι αυξημένα σε πρώτη φάση στην Αγγλία και στην Ιταλία τα κρούσματα.

Κλείνοντας, συνέστησε στους γονείς αν διαπιστώσουν ότι το παιδί μετά τη νόσηση από κορονοϊό περίπου στη 2η με 4η εβδομάδα παρουσιάζει ξανά συμπτώματα όπως πυρετός, εμετός, διάρροια ή εύκολη κόπωση και πόνο στην κοιλιά, να απευθυνθούν στο νοσοκομείο ή στο γιατρό τους και να προχωρήσουν σε ένα έλεγχο. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ