2022-02-24 17:21:58
Φωτογραφία για Πολωνία: Ετοιμάζει νοσοκομεία και ειδικό τρένο για τη μεταφορά Ουκρανών τραυματιών
Η Πολωνία ετοιμάζει ένα τρένο με ειδικό ιατρικό εξοπλισμό για τη μεταφορά Ουκρανών τραυματιών από την επίθεση της Ρωσίας κατά της γειτονικής της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πολωνικό υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι τα πολωνικά νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες ασθενείς.

«Η Πολωνία ετοιμάζεται να δεχθεί μετανάστες από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανόμενων Ουκρανών πολιτών που επηρεάστηκαν από την ένοπλη σύγκρουση», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε e-mail που εστάλη στο Reuters.

Στην Ουκρανία, εκρήξεις ακούγονταν πριν από το ξημέρωμα και καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού στην πρωτεύουσα Κίεβο, μια πόλη 3 εκατ. κατοίκων. Ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί εκτός πόλης είχε κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς οι κάτοικοι εγκατέλειπαν την πρωτεύουσα ενώ ακούγονταν κρότοι από πυρά και σειρήνες.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος που εισέρχεται στο έδαφος της Πολωνίας έχει πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας. Σε νοσοκομεία ετοιμάζονται κλίνες για την υποδοχή των τραυματιών», ανέφερε το πολωνικό υπουργείο.


Ο Πολωνός υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζέλσκι είπε ότι η Πολωνία έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο 120 νοσοκομείων για τη νοσηλεία τραυματιών από τη σύρραξη στην Ουκρανία.

«Συνολικά, εκτιμούμε αυτή τη στιγμή ότι είναι δυνατόν να υποδεχθούμε αρκετές χιλιάδες τραυματισμένους ασθενείς ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρά τραυματισμένων», δήλωσε ο Νιτζέλσκι σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα wp.pl.

Είπε επίσης ότι η Πολωνία ετοιμάζει έναν ειδικό τρένο για τη μεταφορά των τραυματιών, με ιατρικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, κάτι που ποτέ πριν δεν έχει χρησιμοποιηθεί στη χώρα.

«Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζονται ασκήσεις για τη χρήση του. Θα παραλάβει τους τραυματίες από τα σύνορα με την Ουκρανία», είπε ο υπουργός.

Ο Νιτζέλκσι είπε επίσης ότι η Πολωνία εξετάζει την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει νοσοκομεία εκστρατείας που δημιουργήθηκαν για τους ασθενείς με COVID.

«Εξετάζονται τα νοσοκομεία εκστρατείας και ο μελλοντικός τους ρόλος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλο και λιγότεροι ασθενείς με COVID-19, άρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που γίνουν πραγματικότητα τα πιο απαισιόδοξα σενάρια».

naftemporiki.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ