2022-02-24 23:59:21
Φωτογραφία για Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Αμελήσαμε τόσο τον στρατό μας... που δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του «Πρέπει να αλλάξουμε στάση… Η συρρίκνωση των χρηματοδοτήσεων στην Άμυνα δεν συνάδουν πλέον με αυτή την εποχή»

Μερικές ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίκών δήλωσε ότι ανησυχεί πως η χώρα του έχει αμελήσει τόσο πολύ τον στρατό που δεν μπορεί να επιτέλεσει τα καθήκοντά του.

«Πρέπει να αλλάξουμε στάση… Η συρρίκνωση των χρηματοδοτήσεων στην Άμυνα δεν συνάδουν πλέον με αυτή την εποχή», ανέφερε ο Λίντνερ, προσθέτοντας ότι ο προϋπολογιμσός της Άμυνας επρόκειτο να μειωθεί τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το πλάνο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του γερμανικού στρατού, αντιστράτηγος Αλφόνς Μάις, εξέφρασε νωρίτερα την απογοήτευσή του για τη μακροχρόνια – όπως σημειώνει – παραμέληση της στρατιωτικής ετοιμότητας στη χώρα.

Ο ίδιο; πρόσθεσε πως την ώρα που η Γερμανία είναι σε μια κατάσταση συναγερμού, λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο γερμανικός στρατός βρισκόταν σε κακή κατάσταση, όπως μεταδίδει το Reuters.

greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ