2022-02-25 00:02:02
Φωτογραφία για Σε ρωσικό κλοιό Μαριούπολη και Κίεβο
Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η πρώτη νύχτα του πολέμου στη Μαριούπολη και το Κίεβο, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε κλοιό από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι αναφορές που ήρθαν το βράδυ της Πέμπτης από τη Μαριούπολη, όπου ζουν περίπου 100.000 Έλληνες ομογενείς, κάνουν λόγο για μπαράζ βομβαρδισμών στα περίχωρα της πόλης με τους κατοίκους να ακούν αναρίθμητες εκρήξεις.  Όπως αναφέρει το Kyiv Post σε ανάρτησή του στο twitter, «η ουκρανική πόλη Μαριούπολη δέχεται σφοδρά πυρά με αναφορές για εκατοντάδες εκρήξεις. Η πόλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας στην Αζοφική Θάλασσα. Η κατάληψη της Μαριούπολης θα βοηθούσε τη Ρωσία να εξασφαλίσει μια άμεση χερσαία οδό προς την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014». 

Στο Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση βολής από το κέντρο της πρωτεύουσας. Το απόγευμα της Πέμπτης είχαν καταφέρει να καταλάβουν το αεροδρόμιο «Αντόνοφ», το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Πλατεία Μαΐντάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek, μάλιστα, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας θα πέσει σε 96 ώρες, δηλαδή τέσσερις μέρες, μετά την έναρξη του πολέμου.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ