2022-03-02 21:09:40
Φωτογραφία για Ιδέες για να αξιοποιήσετε διακοσμητικά παλιά μπαούλα
Δεν είναι βεβαίως αναγκαίο να πρόκειται για αυθεντικά παλιά κομμάτια, αφού κάθε  μορφής μεταλλικό ή ξύλινο μπαούλο μπορεί να αποκτήσει διακριτική ή εντονότερη παλαιωμένη όψη εφαρμόζοντας στην επιφάνειά του μια απλή τεχνική παλαίωσης με χρώμα, την προσθήκηπρόσθετων μεταλλικών διακοσμητικών στοιχείων κλπ.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έπιπλα με τεράστιο πλεονέκτημά τους  ότι μπορούν να σας εξασφαλίσουν έναν πολύτιμο κλειστό αποθηκευτικό χώρο για ρούχα, βιβλία ή όποιου άλλου είδους αντικείμενα, σε κάθε χώρο του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργούν ως τραπέζι ή κάθισμα και είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε σε κάποιο σημείο μια ...vintage γωνιά, χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο μπαούλο π.χ σαν μπαρ, σαν ανοιχτό χώρο οργάνωσης-τακτοποίησης π.χ για μαξιλάρια, βιβλία-περιοδικά κλπ. 

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κεντρικά τραπεζάκια σαλονιού αλλά και ως βοηθητικά, σε οποιοδήποτε σημείο δίπλα ή ανάμεσα σε καθίσματα, να μετατραπούν σε ένα πολύ όμορφο κομοδίνο ή έπιπλο εισόδου συνδυασμένα με καθρέφτες, κρεμάστρες κλπ. ενώ πολύ όμορφα θα αναδειχθεί το σύνολο αν τα τοποθετήσετε σε κάποιο σημείο και τα διακοσμήσετε με μερικά ακόμη παλιά ή παλαιωμένης όψης αντικείμενα.


Με την προσθήκη μαξιλαριών μετατρέπονται σε πολύ καλαίσθητα αλλά και πρακτικά καθίσματα.  - Τόσο κλειστά με την προσθήκη ενός απλού μαξιλαριού όσο και ανοιχτά με την μορφή ενός πολύ ιδιαίτερου ...καναπέ, θα τα μετατρέψετε σε μικρά ή μεγαλύτερα καθίσματα.

Αν το επάνω μέρος της κεντρικής τους επιφάνειας σας δυσκολεύει στην μορφή που θέλετε να του δώσετε λόγω του ότι πιθανόν δεν είναι ίσιο-επίπεδο, μπορείτε να προσθέσετε ένα απλό κομμάτι ξύλο που απλώς θα καρφωθεί και στην συνέχεια θα βαφτεί- με τρόπο που να ταιριάζει με το σύνολο.

Εσωτερικά ένα τέτοιο μπαούλο, μπορεί να επενδυθεί είτε με χαρτί είτε με ύφασμα, θα χρειαστεί απλώς να τα κολλήσετε  με κόλλα.

Ανάλογα βεβαίως και με το μέγεθος-σχέδιο ενός τέτοιου μπαούλου αλλά και με τον τρόπο που θα επεξεργαστείτε την επιφάνειά του μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα έπιπλο που να ταιριάζει σε χώρους διακοσμημένους τόσο σε κλασσικό όσο και σε πιο μοντέρνο ύφος ενώ ασφαλώς τέτοια κομμάτια είναι ιδανικά για χώρους διακοσμημένους σε Ethnic, Boho ή Vintage ύφος. 

Ο τρόπος για να τα βάψετε-δώσετε παλαιωμένη όψη δεν διαφέρει σε τίποτα από την αντίστοιχη διαδικασία για κάθε είδους ξύλινο ή μεταλλικό έπιπλο. 

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα το κάνετε. Τόσο στον τρόπο όσο και στα είδη -χρωμάτων δεν υπάρχει διαφορά είτε πρόκειται για μεταλλικό είτε για ξύλινο μπαούλο.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ