2022-03-02 23:35:39
Φωτογραφία για Ο Αμπράμοβιτς πουλά την Τσέλσι και δωρίζει τα έσοδα στα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας
Μετά τις επίμονες φήμες των τελευταίων ημερών, η Τσέλσι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας ο Ρώσος ιδιοκτήτης της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, επιβεβαίωσε την προθυμία του να πουλήσει τον σύλλογο. 

Ο Αμπράμοβιτς θα παραιτηθεί από την αποπληρωμή των δανείων που χορηγήθηκαν στους «Μπλε» και δεν θα κρατήσει τα έσοδα της πώλησης για τον εαυτό του, τα οποία θα πάνε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα υπέρ των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Μένει τώρα να γίνει γνωστό σε ποιον θα πουληθεί η εταιρεία του Λονδίνου. Μεταξύ των πιθανών αγοραστών είναι ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Βις. Ο επιχειρηματίας θα ενδιαφερόταν για τη συμφωνία, όμως και πάλι δεν θα είχε την πρόθεση να κινηθεί μόνος του, αλλά μαζί με έξι ή επτά άλλους επενδυτές. 

Η ανακοίνωση πώλησης του συλλόγου:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στις εικασίες των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ιδιοκτησία μου στην Τσέλσι. Όπως έχω ήδη δηλώσει, πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου, επομένως στην παρούσα κατάσταση πήρα την απόφαση να πουλήσω, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και των συνεργατών.


Η πώληση του συλλόγου δεν θα επιταχυνθεί αλλά θα ακολουθήσει τη δέουσα διαδικασία. Δεν θα ζητήσω την αποπληρωμή κανενός δανείου. Για μένα δεν είναι ποτέ  ζήτημα επιχειρηματικό ή χρημάτων, αλλά καθαρό πάθος για το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο. Επιπλέον, ανέθεσα στην ομάδα μου να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στο οποίο θα διατεθούν όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση.

Το ίδρυμα θα ωφελήσει όλα τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή βασικών πόρων για τις βασικές ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης ανάκαμψης. Να ξέρετε ότι αυτή ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση και με πονάει που αποχωρίζομαι με αυτόν τον τρόπο τον Όμιλο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της Τσέλσι.

Ελπίζω να είμαι παρών για τελευταία φορά στο Στάμφορντ Μπριτζ για να σας χαιρετήσω όλους από κοντά. Ήταν ένα προνόμιο της ζωής μου να είμαι μέλος της Τσέλσι και είμαι περήφανος για όλα τα επιτεύγματά μας. Η Chelsea Football Club και οι οπαδοί της θα είναι πάντα στην καρδιά μου».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ