2022-03-03 18:14:01
Φωτογραφία για ΠΦΣ: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ SARS COV-2



 

Η επιδημιολογική επιτήρηση μέσω των rapid test, όπως αποδείχθηκε, μπορεί να προσφέρει στην προστασία της δημόσιας υγείας, μέσω ταυτοποίησης και απομόνωσης ασυμπτωματικών φορέων του ιού. Η επιτυχία του μέτρου αυτού εξαρτάται τόσο από την ορθή διενέργεια του ελέγχου (λήψη δείγματος, διενέργεια του ελέγχου, χρήση αντιδραστηρίων υψηλής πιστότητας) όσο και από την πληρέστερη καταγραφή των θετικών ατόμων. 

 Από την έναρξη της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας του COVID-19 έως σήμερα, οι 11,5 χιλιάδες φαρμακοποιοί που εργάζονται και διευθύνουν τα κοινοτικά φαρμακεία της χώρας στηρίζουν καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις την πρωτοβάθμια φροντίδα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 





Γι’ αυτόν τον λόγο, όταν ξεκίνησε η διενέργεια rapid tests στα ελληνικά φαρμακεία (καλοκαίρι 2021), ως ΠΦΣ καταρτίσαμε εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες προς ενημέρωση και εκπαίδευση των συναδέλφων
. Έχοντας περάσει αρκετοί μήνες διενέργειας rapid tests στα ελληνικά φαρμακεία, θεωρήσαμε σκόπιμο να επικαιροποιήσουμε τις οδηγίες που σας είχαν διαμοιραστεί και να τις αναρτήσουμε στο site του ΙΔΕΕΑΦ ως εκπαιδευτικό υλικό υπό τη μορφή διαφανειών. 

Το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Διαγνωστικοί έλεγχοι SARS CoV 2: Επιστημονικά, κανονιστικά και πρακτικά θέματα» επιμελήθηκε ομάδα συναδέλφων αποτελούμενη από τους Αντώνη Γεωργακόπουλο, Ηλία Κατσόγιαννη, Σοφία Παπαδημητρίου, Ανδρέα Βίτσο και Κωνσταντίνο Λιάρα. 

 Ως ΠΦΣ, πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό θα αποτελέσει ένα ακόμα χρήσιμο «εργαλείο» για την καθημερινότητα των Ελλήνων φαρμακοποιών, οι οποίοι θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες για τη διενέργεια rapid test στα κοινοτικά φαρμακεία. 

 Με Εκτίμηση,

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ