2022-03-08 08:01:27
Φωτογραφία για Η Deutsche Bahn εγκαινιάζει σιδηροδρομική γέφυρα για προμήθειες βοήθειας στην Ουκρανία
Η DB Cargo και η DB Schenker έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο logistics και έναν διάδρομο βοήθειας για ανθρωπιστική βοήθεια: Τα φορτηγά και τα εμπορευματικά τρένα φέρνουν μεγάλες και μικρές δωρεές απευθείας στις περιοχές κρίσης • Οι πολίτες μπορούν επίσης να κάνουν απευθείας δωρεές σε είδος

 Η Deutsche Bahn έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο logistics στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο για τη μεταφορά αγαθών βοήθειας από τη Γερμανία απευθείας στην Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες τόνοι τροφίμων, πόσιμου νερού και είδη υγιεινής μεταφέρονται απευθείας στη χώρα με φορτηγά και εμπορευματικά τρένα. Οι ομάδες logistics των DB Cargo, DB Schenker και DB Transa-Spedition εργάζονται χέρι-χέρι: οι δωρεές συλλέγονται στη Γερμανία με φορτηγά, συσκευάζονται σε κοντέινερ και τελικά μεταφέρονται με εμπορευματικό τρένο στο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο της DB Cargo πέρα ​​από τα σύνορα προς την Ουκρανία.


Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη συνεργασία μεταξύ της πολωνικής θυγατρικής της DB Cargo και των ουκρανικών σιδηροδρόμων και των ομάδων της DB Schenker επί τόπου στην Πολωνία.

Αυτό το δίκτυο logistics μπορεί επίσης να δέχεται μεμονωμένες δωρεές. Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν σημεία συλλογής σε διάφορα υποκαταστήματα της Schenker στη Γερμανία για την παραλαβή της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα απαραίτητη στην Ουκρανία. Με την υποστήριξη βοηθών από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Αρωγής (THW), τα προϊόντα είναι προδιαλεγμένα και επαγγελματικά συσκευασμένα σε δοχεία – η DB ενημερώνει μόλις διευκρινιστούν οι τελευταίες λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τις ώρες λειτουργίας και τις τοποθεσίες.

Από τις 2 Μαρτίου, τα πρώτα φορτηγά ξηρών τροφών και προϊόντων υγιεινής από χονδρεμπόρους και εταιρείες τροφίμων από το Mannheim και την περιοχή του Ρήνου-Μάιν κυλά με φορτηγά προς την Ουκρανία. Περαιτέρω μεταφορές ετοιμάζονται επί του παρόντος και στη συνέχεια ξεκινούν το ταξίδι τους με τρένο με εμπορευματοκιβώτια. Αυτό το δίκτυο αγαθών εξακολουθεί να είναι δεκτικό – ειδικά οι μεγάλοι χορηγοί μπορούν να επικοινωνήσουν με την παρακάτω τηλεφωνική γραμμή. Η DB Schenker και η DB Cargo συγκέντρωσαν μια ad hoc ομάδα πωλήσεων για το σκοπό αυτό.

«Οι συνάδελφοι μας λένε ότι οι οδικές υποδομές και τα συνοριακά περάσματα μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας έχουν πλήρη συμφόρηση, ενώ υπάρχει επίσης έλλειψη οδηγών φορτηγών που οδηγούν στην Ουκρανία. Ωστόσο, τα εμπορευματικά τρένα περνούν, ένα μόνο τρένο μπορεί να μεταφέρει έως και 52 εμπορευματοκιβώτια και έτσι να μεταφέρει επειγόντως αγαθά βοήθειας σε τερματικούς σταθμούς που λειτουργούν ακόμη στην ανατολική και δυτική Ουκρανία», λέει η Sigrid Nikutta, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Bahn για Freight Transport και επικεφαλής της DB Cargo AG: «Ποτέ δεν υπήρχε στο δρόμο ένα εμπορευματικό τρένο με περισσότερη αλληλεγγύη και αγάπη – δεν θα αφήσουμε μόνους τους ανθρώπους που υποφέρουν στην Ουκρανία».

Jochen Thewes, Διευθύνων Σύμβουλος της DB Schenker: «Τώρα είναι η ώρα να μην μιλήσουμε πολύ, αλλά να δράσουμε. Στη DB Schenker, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως μια παγκόσμια οικογένεια. Αν κάποιος σε αυτή την οικογένεια χρειάζεται βοήθεια, τότε είμαστε εκεί. Το ισχυρό ευρωπαϊκό μας δίκτυο logistics μάς βοηθά να προμηθεύουμε την Ουκρανία με προμήθειες βοήθειας γρήγορα και εύκολα. Στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο και στις αποθήκες μας, στέλνουμε ένα μήνυμα: η επιμελητεία, η ειρήνη και η ελευθερία δεν γνωρίζουν σύνορα».

Η DB έχει δημιουργήσει μια ανοιχτή γραμμή για τη σιδηροδρομική γέφυρα προς την Ουκρανία. Εδώ μπορούν να καταχωρηθούν φορτία και να συντονιστεί η συλλογή, ειδικά για εταιρείες και μεγάλες δωρεές. Η μεταφορά είναι δωρεάν για τους δωρητές. Η τηλεφωνική γραμμή είναι επανδρωμένη τις καθημερινές από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Τηλέφωνο: 030-720220640

theloadstar.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ