2022-03-10 15:00:23
Φωτογραφία για 50+ Ιδέες για να αλλάξετε όψη σε δίσκους σερβιρίσματος
Ιδέες και τρόποι για να αλλάξετε εντελώς όψη σε Ξύλινους, Μεταλλικούς ή και πλαστικούς δίσκους, που θα βρείτε στα καταστήματα ειδών σπιτιού ή βεβαίως και σε κομμάτια που ήδη διαθέτετε και έχουν φθαρεί ή απλώς θέλετε να διαφοροποιήσετε την εμφάνισή τους.

Κάθε τύπος δίσκου μπορεί να ...μεταμορφωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να αποκτήσει εξαιρετικά όμορφη εμφάνιση είτε σκοπεύετε να τον χρησιμοποιήσετε ως κανονικό δίσκο σερβιρίσματος είτε ως διακοσμητικό, αφού σε έναν τέτοιο δίσκο μπορείτε πχ  να συγκεντρώσετε επιμέρους μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού, την τραπεζαρία ή οποιοδήποτε άλλο σημείο, να τους τοποθετήσετε ως επιτοίχια διακοσμητικά κλπ. 

Τεχνικές Παλαίωσης, Decoupage, Κρακελέ, Stencils και Ζωγραφική είναι οι πιο δημοφιλείς τρόποι για να αλλάξετε όψη σε ξύλινους, μεταλλικούς ή και πλαστικούς δίσκους κάθε σχήματος και σχεδίου. 


Με τον κάθε τρόπο μεμονωμένα μπορείτε να επιτύχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα το οποίο όμως αισθητικά είναι σαφώς ανώτερο όταν συνδυάσετε μεταξύ τους τις συγκεκριμένης τεχνικές. 

Το απλό βάψιμο και οι τεχνικές παλαίωσης μόνο με χρήση χρώματος είναι μέθοδοι κατάλληλες είτε για δίσκους με ιδιαίτερα περίτεχνα - σκαλιστά σχέδια είτε για DIY κατασκευές από ακατέργαστο ξύλο. 

Decoupage και Stencils, συνδυαστικά με τεχνικές παλαίωσης και επιζωγράφιση, μπορούν να εφαρμοστούν πάνω σε δίσκους κατασκευασμένους από κάθε είδους υλικό.

Ανάλογα με τα σχέδια και τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα θα προκύψει εντελώς διαφορετικό γι΄αυτό και είναι τεχνικές κατάλληλες τόσο για δίσκους αντικέ όσο και πιο απλών σχεδίων, σερβιρίσματος ή καθαρά διακοσμητικούς.  

www.decomagia.gr

Σε καταστήματα με είδη-υλικά για κατασκευές θα βρείτε πολύ όμορφους Ξύλινους και Mdf δίσκους σε ποικιλία σχεδίων, για να τους επεξεργαστείτε με όποιο τρόπο θέλετε. 

Σε μεταλλικούς ή πλαστικούς δίσκους θα χρειαστεί πριν το βάψιμο να περάσετε  μια βάση-υπόστρωμα ώστε να μπορέσει να "σταθεί" το χρώμα, εκτός βεβαίως αν χρησιμοποιήσετε χρώμα κιμωλίας  της κατηγορίας που εφαρμόζεται απευθείας πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου κοινό  αστάρι ξύλου-μετάλλου, η πιο ενδεδειγμένη όμως λύση για τέτοιου τύπου κατασκευές είναι το γκέσο. Θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές, Decoupage κλπ με την ένδειξη Gesso Primer. 

Χρησιμοποιώντας κανονικές ψηφίδες, σπασμένα πλακάκια, φυσικά ή τεχνητά γυαλάκια κλπ. η επιφάνεια ενός δίσκου μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο ...ψηφιδωτό. 

'Ενας παρόμοιος με τα ψηφιδωτά τρόπος είναι η επένδυση της εσωτερικής επιφανειας του δίσκου με πλακάκια.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλακάκια με σχέδιο ή λευκά πάνω στα οποία με χρώματα, stencils κλπ. θα δημιουργήσετε το σχέδιο που εσείς θέλετε.

Ιδιαίτερα απλός τρόπος είναι και το να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα πλακάκια βινυλίου που θα βρείτε στην αγορά σε πολύ εντυπωσιακά κυρίως Εthnic σχέδια. 

Το υγρό γυαλί είναι το υλικό με το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα για εφαρμογές σε δίσκους.

Ανάλογα με τα χρώματα και τις επιμέρους τεχνικές που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να δημιουργηθούν πραγματικά εξαιρετικά όμορφα κομμάτια.  

Υγρό γυαλί μπορεί να τοποθετηθεί επιπρόσθετα και πάνω σε δίσκους που έχετε επεξεργαστεί με Decoupage ή Ψηφίδες και να τους δώσει πολύ πιο εντυπωσιακή όψη. 

Ένας ακόμη τρόπος για να δημιουργήσετε δίσκους κυρίως σε αντικέ - vintage στυλ είναι να τους προσθέσετε τζάμι κάτω από το οποίο θα τοποθετήσετε σεμέν ή δαντέλες.

Φυσικά, αν το προτιμάτε, μπορούν να χρησιμοποιηθεί ύφασμα κάθε τύπο-σχεδίου-απόχρωσης.  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για κάθε επιμέρους Τεχνική

-Τεχνικές Παλαίωσης 

- Decoupage

- Κρακελέ

- Ψηφιδωτά

- Υγρό Γυαλί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ