2022-03-14 19:18:35
Φωτογραφία για Ερντογάν: Παρείχαμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία με τρόπο που οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσαν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει την πιθανή αγορά περισσότερων ρωσικών όπλων από την Τουρκία, δεδομένης της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, και η Άγκυρα θα αποφασίσει αφού δει ποιες προϋποθέσεις προκύψουν.

Μιλώντας στην Άγκυρα μαζί με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία παρείχε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία με τρόπο που οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσαν παρά τους δεσμούς της με τη Ρωσία. Η Άγκυρα συνέχιζε να στέλνει υποστήριξη στο Κίεβο, είπε.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν είπε: "Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την καθιέρωση μόνιμης κατάπαυσης του πυρός χωρίς δισταγμό", είπε αναφορικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Ερντογάν συνέχισε: "Κατά τη λήψη μέτρων για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις διπλωματικές προσπάθειες προς μια λύση", είπε.

Όσο αφορά τις σχέσεις με τη Γερμανία ο Ερντογάν μίλησε τη γλώσσα του χρήματος: "Πιστεύω ότι ο μηχανισμός διαβούλευσης μας με τη Γερμανία σε υψηλό επίπεδο πρέπει να αναβιώσει. Οι υπουργοί Εξωτερικών μας θα συναντηθούν μεταξύ τους και θα πραγματοποιήσουμε τη Συνάντησή μας υψηλού επιπέδου στην Τουρκία. Η Γερμανία είναι ο πρώτος εταίρος της Τουρκίας στις εξαγωγές και ο δεύτερος στις εισαγωγές. Ο όγκος των συναλλαγών μας έχει ξεπεράσει τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και είμαστε αποφασισμένοι να αυξήσουμε αυτό το ποσό στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια".
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ