2022-03-18 22:10:25
Φωτογραφία για Πλεκτές και Μακραμέ κατασκευές για το σπίτι

 



Βελονάκια, βελόνες, δαντέλες, κροσέ.

Για πολλούς αντιπροσωπεύουν την εποχή των ...γιαγιάδων μας, όμως οι σύγχρονες τάσεις δεν συμφωνούν αφού τα χειροποίητα πλεκτά έχουν επιστρέψει δυναμικά στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων και όχι μόνο. 

Πλεκτά όπως και μακραμέ διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα, χρησιμοποιούνται από τους interior designers όλο και περισσότερο, με μια πιο "φρέσκια" και σύγχρονη αισθητική σε σχέση με τα κλασικά ...σεμεδάκια :) 

Ειδικά σε χώρους διαμορφωμένους σε παραδοσιακό αλλά και σύγχρονο Ρουστίκ, Ethnic και Boho ύφος τα πλεκτά και μακραμέ κομμάτια πρωταγωνιστούν στην γενική ατμόσφαιρα των χώρων και καθορίζουν την αισθητική τους. 

Τόσο στο φυσικό λευκό όσο και σε πιο ιδιαίτερες και έντονες αποχρώσεις, τόσο τα πλεκτά όσο και τα μακραμέ χειροποίητα κομμάτια διαθέτουν μια αισθητική πραγματικά κατά πολύ ανώτερη σε σχέση με οποιοδήποτε υφασμάτινο έτοιμο στοιχείο του εμπορίου.


Βεβαίως οι κατασκευές αυτού του τύπου προϋποθέτουν τουλάχιστον στοιχειώδεις γνώσεις σε πλέξιμο, όμως στον οικογενειακό ή φιλικό κύκλο όλων μας σίγουρα κάποιος θα βρεθεί, αν το θέλουμε πραγματικά, να μας διδάξει, ενώ για το μακραμέ πλήθος video και on line σεμιναρίων με τα αρχικά βασικά βήματα διατίθενται στο internet.

 

Εκτός από εξ΄ολοκλήρου πλεκτές κατασκευές πολλά είναι και τα αντικείμενα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που μπορούν να διακοσμηθούν με μικρά χειροποίητα πλεκτά και να αποκτήσουν μοναδική όψη. 

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ