2022-03-21 12:53:15
Φωτογραφία για DIY Κατασκευές με Κλουβιά
Tόσο τα κλασσικά κλουβιά για πουλιά, όσο και τα μεταλλικά ή και ξύλινα διακοσμητικά κλουβιά μπορούν να μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα  αντικείμενα για το σπίτι αλλά και το μπαλκόνι σας ή τον κήπο.

Διακοσμητικά κλουβιά σε ποικιλία σχεδίων, μεγεθών και φυσικά τιμών, θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού-διακόσμησης και αντίστοιχα eshops. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ 

1. ΓΛΑΣΤΡΕΣ

 Η πιο κλασσική "εναλλακτική" χρήση ενός κλουβιού είναι η μετατροπή του σε ...γλάστρα. 

Για να φυτέψετε σε ένα κλουβί, που είτε το κάτω μέρος του είναι ανοικτό είτε το κλειστό κομμάτι του έχει πολύ μικρό ύψος, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα κομμάτι επένδυσης κοκοφοίνικα για κρεμαστά καλάθια. Θα βρείτε τέτοιου είδους υλικό σε μεγάλα φυτώρια-καταστήματα ειδών κήπων.

Κόψτε τον κοκοφοίνικα στο μέγεθος-σχήμα που σας χρειάζεται, τοποθετήστε στο κλουβί μαζί με μια μικρή ποσότητα χώματος και το φυτό σας και γεμίστε στην συνέχεια με χώμα, σαν μια κανονική γλάστρα. 


Κυρίως τα παχύφυτα, λόγω του ότι αναπτύσσονται χωρίς κανένα πρόβλημα σε μικρό χώρο και μικρή ποσότητα χώματος, είδη με όχι αυξημένες απαιτήσεις σε νερό, φυτά κάθετης ανάπτυξης, μικρά αναρριχώμενα, οι φτέρες, ο μικρόφυλλος διακοσμητικός κισσός αλλά και εποχιακά καλλωπιστικά με λεπτό φύλλωμα και εντυπωσιακά χρώματα όπως πετούνιες, βαμβακούλες, βέρβενες, λομπέλιες κλπ είναι από τα καταλληλότερα φυτά για την συγκεκριμένη χρήση.   

Ένας επίσης πρακτικός τρόπος για να αποφύγετε την διαδικασία της φύτευσης μέσα στο κλουβί είναι να το χρησιμοποιήσετε σαν ...κασπώ, τοποθετώντας στο εσωτερικό του ένα ή περισσότερα μικρά γλαστράκια ή ακόμη και βαζάκια με φυσικά λουλούδια, αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση εσωτερικών χώρων ή στο μπαλκόνι σας.  

Με ένα πινελάκι και πολύ μικρή ποσότητα χρώματος μπορείτε πολύ εύκολα να βάψετε ένα μεταλλικό κλουβί δίνοντάς του ιδιαίτερα εντυπωσιακή όψη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπο μπογιάς, χρώματα που ίσως σας έχουν περισσέψει από βάψιμο ξύλων-επίπλων, ακόμη και από βάψιμο τοίχων.

Το ίδιο εύκολα με λίγο καφέ χρώμα ή ελάχιστη ποσότητα πατίνας σε συνδυασμό με το βασικό χρώμα που θα το βάψετε, μπορείτε να δώσετε σε ένα κλουβί τεχνητά παλαιωμένη όψη. Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες, γενικά, για την διαδικασία παλαίωσης μεταλλικών επιφανειών-αντικειμένων. 

2. ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

Μια άλλη εντυπωσιακή κατηγορία κατασκευών για κανονικά αλλά κυρίως για διακοσμητικά κλουβιά, είναι η μετατροπή τους σε ...Φωτιστικά.

Ο σκελετός ενός μεταλλικού κλουβιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κανονικό ...καπέλο φωτιστικού, κρεμαστό, επιδάπεδιο, επιτραπέζιο ή τοίχου, για εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.

Θα χρειαστεί απλώς να προσαρμόσετε το καλώδιο και την λάμπα κάτι που λόγω των ανοιγμάτων είναι απλούστερο σε σχέση με DIY φωτιστικά από άλλα υλικά αφού ακόμη και εάν χρειαστεί να τρυπήσετε στην κορυφή ή να κόψετε το κάτω μέρος του κλουβιού δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα.  Συνήθως το μέταλλο από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα διακοσμητικά κλουβιά είναι ιδιαίτερα λεπτό και κόβεται περίπου όπως η λαμαρίνα, με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό κοπίδι, πένσα ή οποιοδήποτε ανάλογο εργαλείο σας εξυπηρετεί. 

  

Σε κρεμαστά φωτιστικά αυτού του τύπου αποφύγετε το κλασσικό πλαστικό καλώδιο, που είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό και εντελώς αταίριαστο με τον μεταλλικό σκελετό του κλουβιού και χρησιμοποιείστε καλώδιο από ύφασμα-σκοινί που θα βρείτε σε ποικιλία σχεδίων-αποχρώσεων σε μεγάλα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού. Δείτε και εδώ λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο τύπο καλωδίου. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα επιτράπεζια βοηθητικά - διακοσμητικά φωτιστικά χώρου που μπορείτε να δημιουργήσετε με ένα κλουβί μικρού ή μεγαλύτερου μεγέθους και μια σειρά φωτάκια. 

Για κάτι ανάλογο στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, ανεξάρτητα αν πρόκειται για κρεμαστό, επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο φωτιστικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ηλιακά φώτα ή φωτάκια μπαταρίας. 

3. ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ

Την πολύ όμορφη φωτισμένη όψη ενός κλουβιού μπορείτε να απολαμβάνετε στο μπαλκόνι σας ή και στο εσωτερικό του σπιτιού και απλώς γεμίζοντάς το με μικρά ή μεγαλύτερα κεριά, ανάλογα με το μέγεθος του κλουβιού, και δημιουργώντας έτσι με πανεύκολο τρόπο πολύ ιδιαίτερες επιτραπέζιες συνθέσεις. 

4. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ενώ οι πιο διαδεδομένες χρήσεις ενός κλουβιού διακοσμητικά αφορούν χώρους όπως το μπαλκόνι ή η αυλή, ένα κλουβί μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε εσωτερικούς χώρους σαν επιτραπέζιο, επιτοίχιο ή κρεμαστό διακοσμητικό.  

Ιδιαίτερα τα κλουβιά στα οποία θα δώσετε τεχνητά παλαιωμένη όψη ή τα αυθεντικά παλιά που θα εντοπίσετε σε παλιατζίδικα, είναι ιδανικά για επιτραπέζιες συνθέσεις σε χώρους διακοσμημένους σε αντίστοιχο  vintage ύφος, ενώ με τις ανάλογες μετατροπές-παρεμβάσεις-συνδυασμούς στα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε μέσα και γύρω από το κλουβί, ανάλογα με το στυλ διακόσμησης του χώρου που θα την τοποθετήσετε, μια παρόμοια σύνθεση μπορεί να είναι εξίσου καλαίσθητη και σε μοντέρνους αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους, σε διακοσμήσεις βιτρίνας κλπ. όπως και για δημιουργία εποχιακών - γιορτινών συνθέσεων (χριστουγεννιάτικων - πασχαλινών κλπ)

Πολύ ιδιαίτερα επίσης τα mobiles που μπορείτε να φτιάξετε με κεντρικό κομμάτι ένα μεταλλικό κλουβί και την προσθήκη χάρτινων, υφασμάτινων, ξύλινων ή μεταλλικών στοιχείων, σε σχέδια και αποχρώσεις ανάλογες με τον χώρο που θα το τοποθετήσετε. 

5. ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΓΑΜΟΥ-ΒΑΦΤΙΣΗΣ

Όμορφος και οικονομικός τρόπος, αν προμηθευτείτε απλά διακοσμητικά κλουβιά από ένα πολυκατάστημα ειδών σπιτιού, για εντυπωσιακές διακοσμήσεις ειδικών περιστάσεων, γάμους-βαφτίσεις. Συνδυάστε τα με κεριά, φαναράκια, φυσικά λουλούδια ή και υφασμάτινα στοιχεία, για να δημιουργήσετε μόνοι σας και πολύ εύκολα κεντρικά κομμάτια για τον στολισμό χώρου και τραπεζιού.  

Τέλος, μικρά ή και μεγαλύτερα κλουβιά απλού σχεδιασμού για χρήση κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, για να δημιουργήσετε π.χ ένα κλουβί γλάστρα, μπορείτε και να φτιάξετε με απλό σύρμα μέτριου πάχους. 

Με μια πένσα θα κόψετε τα κομμάτια του σύρματος στις διαστάσεις που χρειάζεται και θα τα σφίξετε στα σημεία των ενώσεων, αφού πριν τα "πλέξετε" στον σχηματισμό που θέλετε. Μετά την κατασκευή του σκελετού, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία-κομμάτια, που θα φτιάξετε ξεχωριστά με τον ίδιο τρόπο και επίσης με την βοήθεια της πένσας θα τα προσαρμόσετε πάνω στην επιφάνεια του κλουβιού. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time... (20/3/2022)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time... (20/3/2022)
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ