2022-03-30 23:59:25
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Το Κίεβο αντιλαμβάνεται ότι το θέμα Κριμαία - Ντονμπάς έχει επιλυθεί οριστικά..
Η επιβεβαίωση από το Κίεβο της ανάγκης να διασφαλιστεί το μη πυρηνικό και ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, καθώς και η κατανόηση από την ουκρανική αντιπροσωπεία ότι τα ζητήματα της Κριμαίας και του Ντονμπάς έχουν επιλυθεί οριστικά, αποτελούν σημαντική πρόοδο στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Nopvosti.

"Θεωρώ σημαντική πρόοδο το γεγονός ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές επιβεβαίωσαν την ανάγκη να διασφαλιστεί το μη πυρηνικό, ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας και η ασφάλειά της εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, καθώς και την κατανόηση των Ουκρανών συναδέλφων ότι τα ζητήματα της Κριμαίας και του Ντονμπάς έχουν επιλυθεί οριστικά", δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη μπορούν να αξιολογηθούν ως πρόοδος, αλλά αυτές δεν αποτελούν το τελικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.


"Θεωρούμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη ως θετική πρόοδο. Δεν αποτελούν το τελικό αποτέλεσμα", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο ηγέτης των Τσετσένων, Καντίροφ, είπε ότι η Ρωσία δεν θα κάνει καμία παραχώρηση στην Ουκρανία

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης των Τσετσένων, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα δεν θα κάνει καμία παραχώρηση στον πόλεμό της στην Ουκρανία και ότι ο διαπραγματευτής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι έκανε λάθος που πρότεινε το αντίθετο, όπως μετέδωσε με το πρακτορείο Reuters.

Σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του στην εφαρμογή Telegram, η οποία φάνηκε να αποκλίνει έντονα από την επίσημη θέση της Ρωσίας, ο Καντίροφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα σταματήσει απλά αυτό που ξεκίνησε στην Ουκρανία
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ