2022-04-01 10:45:48
Φωτογραφία για Απώλεια βάρους: Τα θαλασσινά και τα ψάρια σας βοηθούν να χάσετε κιλά εκτός αν κάνετε 4 συγκεκριμένα λάθη



Ενώ τα ψάρια και τα θαλασσινά μπορούν και πρέπει να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής, συμπεριλαμβανομένης μιας που είναι προσανατολισμένη στην απώλεια βάρους, το να τα μαγειρεύετε με τον λάθος τρόπο θα μπορούσε, τελικά, να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ακολουθούν, λοιπόν, τέσσερα κοινά λάθη που μπορεί να κάνετε με τα ψάρια και τα θαλασσινά τα οποία δυνητικά μπορούν να επιβραδύνουν την απώλεια βάρους.

Δεν τρώτε αρκετά θαλασσινά

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί λένε ότι τρώνε σπάνια ή ποτέ ψάρι και θαλασσινά, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard T.H. Chan. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγετε τα θαλασσινά όταν προσπαθείτε να πετύχετε χαμηλότερο αριθμό στη ζυγαριά. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για το μενού σας.

Η τακτική κατανάλωση ψαριών έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στο σωματικό βάρος και τη λειτουργία του θυρεοειδούς, ενώ μειώνει τον κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο, κατέληξε μια ανασκόπηση του Ιουνίου 2021 στο ​Nutrition and Metabolic Insights​.


Μια μερίδα 100 γραμμαρίων μαγειρεμένων γαρίδων, για παράδειγμα, διαθέτει 20 γραμμάρια πρωτεΐνης για μόλις 84 θερμίδες, σύμφωνα με το livestrong.com. Είναι, δηλαδή σχεδόν ίδια ποσότητα με την πρωτεΐνη που προσφέρει ένα ψητό στήθος κοτόπουλου.

Τα μαγειρεύετε με βούτυρο

Το βούτυρο μπορεί να κάνει τα πάντα καλύτερα από την άποψη της γεύσης. Αλλά το να «πνίγετε» τα θαλασσινά σε αυτό μπορεί να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των θερμίδων του γεύματός σας, κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει την απώλεια βάρους σας. Για παράδειγμα: «Ενώ τα χτένια έχουν μόνο 80 θερμίδες ανά 120 γραμμάρια, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι ενώ τα μαγειρεύετε θα προσθέσετε επιπλέον 200 θερμίδες και 14 γραμμάρια κορεσμένου λίπους», εξηγεί η Frances Largeman-Roth, ειδικός στη διατροφή και συγγραφέας του ​Smoothies & Juices: Prevention Healing Kitchen, στο livestrong.com.

Τα τηγανίζετε

Αυτή η τραγανή, επικάλυψη των τηγανητών θαλασσινών και ψαριών προσθέτει σημαντικό θερμιδικό κόστος στο γεύμα σας, λέει η Largeman-Roth. Ένα φιλέτο μπακαλιάρου 120 γραμμαρίων, για παράδειγμα, διαθέτει μόλις 90 θερμίδες, αλλά καλύπτοντάς το με κουρκούτι προσθέτετε τουλάχιστον άλλες 200 θερμίδες, σημειώνει. Αντιθέτως, το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια νόστιμη επιλογή μαγειρέματος των θαλασσινών και των ψαριών που μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη υποστήριξη των προσπαθειών σας για απώλεια βάρους.

Φοβάστε τα λιπαρά ψάρια



Αν πιστεύετε ότι πρέπει να αποφύγετε τις πλούσιες σε ωμέγα-3 επιλογές όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί ή η ρέγγα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, απλά ξανασκεφτείτε το. Ενώ τα λιπαρά ψάρια περιέχουν περίπου 100 περισσότερες θερμίδες ανά μερίδα σε σύγκριση με τα πιο αδύνατά τους, εξακολουθούν να αξίζουν μια θέση στη διατροφή σας, σημειώνει η Largeman-Roth. Ορισμένα ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια μπορεί να υποστηρίξουν πραγματικά την απώλεια βάρους, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Ιουνίου 2019 στο ​Nutrition Research Reviews​. Επιπλέον, «το λίπος στα λιπαρά ψάρια παρέχει προστασία για την καρδιά και τον εγκέφαλό μας», προσθέτει η Largeman-Roth.

πηγή

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ