2022-04-01 18:23:33
Φωτογραφία για Η παλαιότερη γραμμή τρένου της Ισπανίας καταρρέει στη θάλασσα λόγω της διάβρωσης
Υπάρχει κάτι που στοιχειώνει σχετικά με τους κάποτε λειτουργικούς μηχανισμούς μεταφοράς που καταρρέουν και πέφτουν στη θάλασσα, προάγγελοι αλλαγής που προκαλούνται από την άνοδο των θαλασσών και τα σφυροκοπημένα κύματα της κλιματικής κρίσης .

 Η παλαιότερη γραμμή τρένου στην Ισπανία, περνάει τόσο κοντά στο νερό που κατά τόπους την προσπερνάει η θάλασσα.

Η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει τη διάβρωση και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας στην ακτογραμμή Maresme, μέρος της γραφικής και δημοφιλούς καταλανικής ακτής.

Τμήματα των γραμμών στη γραμμή Maresme απέχουν λίγα μόλις μέτρα από την ακτή και στο επίπεδο της θάλασσας , όπως ανέφερε το Surfrider Foundation Europe. Κάθε χρόνο, η σιδηροδρομική γραμμή μεταφέρει περισσότερους από 40 εκατομμύρια επιβάτες.

Πρόσφατα, τα έντονα κύματα έκαναν μέρος της ακτογραμμής του Marseme να καταρρεύσει στη θάλασσα, σχεδόν τραβώντας τη γη κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές. 


Η ιστορική γραμμή τρένου Marseme έχει χτυπηθεί από ισχυρές βροχοπτώσεις και σφυροκόπημα στη θάλασσα στο παρελθόν. Η Gloria, μια καταιγίδα του 2020 που έφερε κύματα 12 ποδιών, προκάλεσε προσωρινά εκτός λειτουργίας πολλά τμήματα της γραμμής. Ολόκληρη η γραμμή του τρένου κινδυνεύει λόγω της διάβρωσης της ακτογραμμής.

Τρέχοντας περίπου 31 μίλια κατά μήκος της ακτής - από τη Βαρκελώνη έως το Blanes - η γραμμή Maresme καλύπτει 16 πόλεις και 37 παραλίες, σύμφωνα με τον Kiratas. Η γραμμή τρένου που χρησιμοποιείται πιο συχνά στην Καταλονία, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 100.000 άτομα τις καθημερινές.

ecowatch.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ