2022-04-04 09:11:42
Φωτογραφία για Decoupage σε πασχαλινά αυγά χωρίς κόλλα
Το Decoupage με μοτίβα από χαρτοπετσέτα  είναι από τυς πιο απλούς τρόπους και για να "βάψετε"  - διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά.

Όμως κόλλα, βερνίκια κλπ. είναι χημικά προϊόντα που ασφαλώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά μόνο σε διακοσμητικά αυγά και όχι εκείνα που προορίζονται για φαγητό. 

Αν όμως θέλετε να “βάψετε” και αυτά τα πασχαλινά αυγά με …χαρτί, υπάρχει τρόπος και μάλιστα απλούστατος.

Δεν θα σας χρειαστούν παρά 1-2 παραπάνω αυγά και για την ακρίβεια μόνο το …ασπράδι τους.

Χτυπήστε ελαφρά  τα ασπράδια και με ένα πινελάκι χρησιμοποιήστε τα σαν κόλλα για να διακοσμήσετε τα ήδη βρασμένα αυγά με χαρτοπετσέτα-χαρτί, όπως και σε μια κλασσική εφαρμογή decoupage.  

Αφήστε να στεγνώσουν και στην συνέχεια εάν θέλετε, αντί για το κλασσικό βερνίκι, περάστε την επιφάνεια τους με ελάχιστη ποσότητα λαδιού σε ένα μαλακό πανάκι. 

Το αποτέλεσμα αισθητικά-εμφανισιακά είναι ακριβώς ίδιο όπως και αν είχατε χρησιμοποιήσει κόλλα, η μοναδική διαφορά είναι στην αντοχή του αποτελέσματος, αλλά αυτό είναι κάτι αδιάφορο για την συγκεκριμένη εφαρμογή αφού βεβαίως ένα πασχαλινό αυγό δεν θα …ταλαιπωρηθεί από την χρήση ή το πλύσιμο όπως ένα διακοσμητικό αντικείμενο.


Η ποσότητα ασπραδιού που χρειάζεται για να κολλήσετε το χαρτί σε κάθε αυγό είναι ελάχιστη γι΄αυτό και όταν στεγνώσει δεν έχει καμιά ιδιαίτερη οσμή ενώ βακτήρια που σπάνια περιέχονται σε κακής ποιότητας αυγά, τύπου σαλμονέλας, βρίσκονται στον κρόκο και όχι στο ασπράδι. 

Με την χρήση φρέσκων αυγών και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν υπάρχει η μυρωδιά του ασπραδιού, αν όμως θέλετε μπορείτε να ανακατέψετε μαζί με τα ασπράδι μια κάψουλα βανίλιας σε σκόνη. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά μοτίβα 

ακόμη και από απλές χαρτοπετσέτες σε γιορτινά σχέδια που θα βρείτε σε όλα τα super markets ή να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του αυγού με χαρτί. 

Για να το κάνετε, κολλήστε στο αυγό ολόκληρο το φύλο μιας μονής χαρτοπετσέτας δημιουργώντας ένα “πουγγί” και στην συνέχεια κόψτε το κομμάτι χαρτιού που περισσεύει στην κορυφή.

Χρησιμοποιείστε χαρτοπετσέτες σε όμορφα πασχαλινά ή ανοιξιάτικα σχέδια, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και η διαδικασία πανεύκολη και γρήγορη, ιδανική αν θέλετε να διακοσμήσετε μεγάλο αριθμό αυγών.  

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για τα πασχαλινά σας αυγά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ