2022-04-06 09:59:59
Φωτογραφία για Επτά δημοφιλείς μύθοι για την αντιγήρανση που είναι, απλά, μύθοι
Κάτι τα νεανικά πρότυπα ομορφιάς, κάτι οι υπερβολικά φιλτραρισμένες εικόνες στις διαφημίσεις και τα social media, η ομορφιά ακόμα ισοδυναμεί με τη νεανική όψη. Έτσι, η έννοια της αντιγήρανσης έρχεται στο προσκήνιο.

Παράλληλα, η αντιγήρανση, όσο πολυπόθητη κι αν είναι για κάποιες, είναι ένας εξ ορισμού ανεπίτευκτος στόχος. Γιατί, όπως γνωρίζεις, όλοι μας γερνάμε. Όμως, όσο φυσική και φυσιολογική κι αν είναι η διαδικασία της γήρανσης, δεν έχει μια κοινή όψη σε όλους.

Έτσι, καταλήγουμε να αναζητούμε εκείνο το θαυματουργό προϊόν ή τη μαγική θεραπεία που θα εξαφανίσει τα σημάδια της. Ή, τουλάχιστον, θα καθυστερήσει όσο γίνεται την εμφάνιση τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αν και δε μπορούμε να σταματήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης, μπορούμε, σε ένα βαθμό, να μειώσουμε τα σημάδια της. Παράγοντες όπως τα γονίδια, το lifestyle, η διατροφή, η άσκηση αλλά και η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης έχουν άμεσο αντίκτυπο στο πώς θα φανούν τα σημάδια του χρόνου στην επιδερμίδα μας.


Όμως, υπάρχουν και αμέτρητοι μύθοι γύρω σχετικά με την αντιγήρανση. Έτσι, συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικούς από τους πιο γνωστούς μύθους περί αντιγήρανσης, που είναι ακριβώς αυτό - μύθοι.

Η διατροφή δε συμβάλλει στη γήρανση του δέρματος

Συχνά, βλέπουμε το φαγητό περισσότερο ως θέμα γεύσης παρά διατροφικής αξίας. Αυτό όμως χρειάζεται να αλλάξει. Όχι μόνο η διατροφή επηρεάζει την καθημερινότητα και την υγεία μας, αλλά και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας.

Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι τροφές που περιέχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το λευκό ψωμί, οι πατάτες και τα ζυμαρικά, μετατρέπονται σε ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό των AGEs (Advanced Glycation End Products). Εν συνεχεία, τα AGEs μειώνουν την ελαστικότητα του κολλαγόνου και της ελαστίνης, προκαλώντας χαλάρωση του δέρματος, ενώ το καθιστούν πιο ευαίσθητο στις ηλιακές βλάβες.

Η ρετινόλη είναι απαραίτητη σε μια καλή ρουτίνα αντιγήρανσης

Είναι γεγονός ότι η ρετινόλη είναι το χρυσό πρότυπο των τοπικών προϊόντων αντιγηραντικής περιποίησης. Όμως, δεν είναι αρκετή από μόνη της. Συγκεκριμένα, αν λείπει το αντηλιακό από την καθημερινή μας περιποίηση, τα αποτελέσματά θα είναι πολύ μακριά από τα επιθυμητά. Μάλιστα, η έλλειψη καθημερινού αντηλιακού κάνει μεγαλύτερο κακό στο δέρμα, ακόμη κι αν χρησιμοποιείς ρετινόλη κάθε βράδυ.

Το αντηλιακό χρειάζεται μόνο αν είσαι στον ήλιο

Ακόμη και τις κρύες και συννεφιασμένες ημέρες, οι βλαβερές ακτίνες UVA και UVB του ήλιου μπορούν να διαπεράσουν και να βλάψουν το δέρμα. Για το λόγο αυτό, το καλύτερο είναι να βάζεις αντηλιακό αφού ξυπνήσεις – ανεξάρτητα από τον καιρό. Δες το σαν το τελευταίο βήμα στην καθημερινή σου περιποίηση, πριν το μακιγιάζ. Αντίθετα, αν περιμένεις να το εφαρμόσεις μόλις βρεθείς σε εξωτερικό χώρο θα είναι ήδη αργά, αφού το δέρμα σου έχει ήδη εκτεθεί απροστάτευτο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Τα προϊόντα αντιγήρανσης μπορούν να εξαφανίσουν τα σημάδια γήρανσης

Όσο τέλειο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποιο προϊόν που μπορεί να εξαφανίζει τα σημάδια γήρανσης. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα συστατικά, όπως η ρετινόλη, που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση τους. Παράλληλα, υπάρχουν συγκεκριμένες θεραπείες στο ιατρείο, όπως το laser και το microneedling, για τη μείωση των βαθύτερων ρυτίδων.

Συγκεκριμένα, οι θεραπείες αυτές μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση της ανομοιόμορφης μελάγχρωσης, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Παράλληλα, βελτιώνουν την υφή και την απαλότητα του δέρματος, βελτιώνοντας τη συνολική εμφάνιση της επιδερμίδας.

Τα ακριβά προϊόντα αντιγήρανσης είναι πιο αποτελεσματικά

Το γεγονός ότι ένα προϊόν είναι ακριβό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει καλύτερα από φθηνότερα προϊόντα. Παρόλο που συχνά θεωρούμε ότι τα πιο ακριβά προϊόντα της αγοράς λειτουργούν καλύτερα, πολλές πιο οικονομικές εναλλακτικές μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Όλα εξαρτώνται από τα συστατικά του προϊόντος. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προσδιορίσεις πρώτα τις ανάγκες σου και με γνώμονα αυτές να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για εσένα.

Τα χημικά peelings θα βλάψουν το δέρμα σου

Πράγματι, αν γίνουν με λάθος τρόπο, τα χημικά peelings μπορεί να έχουν ερεθιστικό και καυστικό αποτέλεσμα. Όμως, όταν γίνονται σωστά, να είναι αρκετά ευεργετικά. Επίσης, υπάρχει μια ποικιλία χημικών peelings που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, την υφή και την ηλικία του ασθενούς, τα οποία πρέπει να γίνονται από πιστοποιημένο και έμπειρο δερματολόγο. Γι’ αυτό, ξεκίνα με μια επίσκεψη στο δερματολόγο σου, για να σε συμβουλεύσει για τις καταλληλότερες θεραπείες για το δέρμα σου.

Το botox θα κάνει το πρόσωπο σου να φαίνεται «παγωμένο»

Αν διαβάζεις την παραπάνω φράση και περνάει από το μυαλό σου πληθώρα εικόνων από celebrities με ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα, ξέρεις σε τι αναφερόμαστε. Όμως, η πραγματικότητα διαφέρει. Ενώ ενδέχεται το υπερβολικό Botox να δημιουργήσει μια «παγωμένη» όψη στην επιδερμίδα, δεν είναι απαραίτητα έτσι. Με σωστή εκτέλεση από έναν έμπειρο ειδικό, οι ενέσεις νευροτοξίνης θα δημιουργήσουν μια πιο φρέσκια αλλά όχι παγωμένη όψη στο δέρμα. Το αποτέλεσμα θα φαίνεται αρκετά φυσικό, σα να είσαι απλά ξεκούραστη. Γι’ αυτό είναι καίριο να επιλέξεις ένα έμπειρο γιατρό που θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θες.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να γυμναστείτε μετά την νόσηση από κορονοϊό. Ποιες ασκήσεις απαγορεύονται

Πηγή: www.savoirville.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ