2022-04-11 08:27:45
Φωτογραφία για H  υιοθέτηση 5G, απαιτεί οι ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες να έχουν περισσότερες IP
Οι ευρωπαϊκοί πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πιέζονται να επιταχύνουν τον ρυθμό όσον αφορά την υιοθέτηση του 5G. Ωστόσο, η τεχνολογία επόμενης γενιάς απαιτεί τεράστια χωρητικότητα δεδομένων και ταχύτητες μετάδοσης, επομένως η εγκατάσταση της νέας υποδομής δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις τηλεπικοινωνίες. 

Ο Ignas Anfalovas, Engineering Manager στον πάροχο λύσεων διαχείρισης IP IPXO, αναφέρει ότι η μίσθωση IP μπορεί να δώσει στις τηλεπικοινωνίες περισσότερα περιθώρια όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων IP τους, επιτρέποντάς τους έτσι να επικεντρωθούν σε μια ταχύτερη διάθεση 5G. Επί του παρόντος, και οι δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν αντιμετωπίσει μια σειρά από κολλήματα που επιβραδύνουν την εφαρμογή του 5G. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις παρεμβολές ασύρματης υπηρεσίας 5G σε βασικά συστήματα πτήσης
. Στην Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, υπήρξαν μακροχρόνιες συζητήσεις για την κατανομή ραδιοσυχνοτήτων, η οποία εξακολουθεί να παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα. «Η εφαρμογή των δικτύων 5G στην Ευρώπη δεν έχει κερδίσει την αναμενόμενη δυναμική της. Τα μέλη της ΕΕ αποφάσισαν συλλογικά για έναν στόχο να καταστήσουν τις υπηρεσίες 5G διαθέσιμες σε όλους έως το 2030, ωστόσο χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να συμφωνήσουν σχετικά με το χρησιμοποιούμενο ραδιοφάσμα. 

Αυτό, σε συνδυασμό με τις διαφορές ασφάλειας μεταξύ των κρατών μελών, πιθανότατα θα ωθήσει την ανάπτυξη της υποδομής 5G πέρα από την προθεσμία», σχολίασε ο Ignas Anfalovas. Σύμφωνα με τον ειδικό, η πρόσβαση σε περισσότερες διευθύνσεις IP θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση του ζητήματος. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι τηλεπικοινωνίες θα μπορούσαν να το κάνουν είναι να εκμισθώνουν εξοπλισμό που χρειάζονται μέσω μιας ασφαλούς πλατφόρμας, όπως αυτή που αναπτύχθηκε από την IPXO. Η πλατφόρμα παρέχει στις εταιρείες πρόσβαση σε μια αξιόπιστη δεξαμενή IPv4, η οποία τους επιτρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να ανταγωνιστούν στον παγκόσμιο αγώνα 5G. «Για να επιτύχουν τον στόχο να καταστήσουν τις υπηρεσίες 5G διαθέσιμες σε όλους, οι εταιρείες πρέπει να εξασφαλίσουν μεγάλη κάλυψη και για να έχουν μεγάλη κάλυψη, χρειάζονται περισσότερα σημεία πρόσβασης, που πρέπει να συμπεριληφθούν στο εσωτερικό δίκτυο, πιθανότατα χρησιμοποιώντας πόρους IP», εξήγησε. "Αυτό είναι το πλεονέκτημα της γρήγορης πρόσβασης στις απαραίτητες διευθύνσεις IP."

 Αν και η τρέχουσα προθεσμία φαίνεται να είναι μάλλον αισιόδοξος στόχος, ο Ignas Anfalovas σημείωσε ότι είναι ακόμα δυνατό, αν και θα απαιτούσε μεγάλη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη υποδομών από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και τις τηλεπικοινωνίες. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η μίσθωση διευθύνσεων IP θα μπορούσε να συμβάλει στην προσθήκη της δυναμικής που λείπει, επιτρέποντας την απόκτηση των απαραίτητων πόρων γρήγορα και σε κλίμακα. «Συνήθως, θα έπρεπε να ξεκινήσετε τη διαδικασία απόκτησης των πόρων IP πριν αναπτύξετε την υπόλοιπη υποδομή, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία καθώς και η σπανιότητα του IPv4», δήλωσε ο ειδικός. «Ως εκ τούτου, η μίσθωση μπορεί να είναι η τέλεια λύση σε αυτή την περίπτωση, καθώς μπορεί να γίνει για μεγάλες ποσότητες και πολύ γρήγορα, επιτρέποντας την προσθήκη ταχύτητας σε ολόκληρη τη διαδικασία υιοθέτησης 5G».

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ