2022-04-17 00:25:05
Φωτογραφία για Bloomberg: Στο Κίεβο ως διαμεσολαβητής για τις διαπραγματεύσεις ο Αμπράμοβιτς
Ο δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς ταξίδεψε στο Κίεβο σε μια προσπάθεια να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι οποίες σταμάτησαν μετά την εμφάνιση στοιχείων για ρωσικές θηριωδίες εναντίον αμάχων.

Ο Αμπράμοβιτς συναντήθηκε με Ουκρανούς διαπραγματευτές για να συζητήσουν τρόπους αναβίωσης των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει μακροχρόνιους δεσμούς με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενεργεί ως άτυπος μεσολαβητής από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι του ζήτησε να εμπλακεί.

Σε συνέντευξή του σε ουκρανικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ο Ζελένσκι είπε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο γιατί δεν θα ανταλλάξουμε το έδαφός μας και τον λαό μας». Είπε ότι εάν οι ρωσικές δυνάμεις ακολουθήσουν την απειλή να καταστρέψουν τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα που πολεμούν στη Μαριούπολη, αυτό μπορεί να «δώσει ένα τέλος» στις συνομιλίες.


Στη Ρωσία, ο Αμπράμοβιτς «αντιπροσωπεύει την πλευρά που υποστηρίζει μια διπλωματική απόφαση και τον τερματισμό του πολέμου», είπε. «Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν είναι παιχνίδι».

Ένας εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς είπε ότι δεν βρίσκεται στο Κίεβο, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω. Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχάιλο Ποντόλιακ αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ