2022-04-17 22:36:19
Φωτογραφία για Τα φυτά μεγαλώνουν για να αρέσουν – μένουμε συντονισμένοι στη μουσική της ζωής, στην ομορφιά του πλανήτη μας

      Η ποιητική σκέψη του Goethe πως μια πνευματική ουσία κρυβόταν πίσω από την υλική μορφή των φυτών, τοποθετήθηκε σε μια σταθερότερη  βάση από ένα γιατρό και καθηγητή της φυσικής του Πανεπιστημίου της Λειψίας.

Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από σαράντα μελέτες για θέματα όπως είναι η μέτρηση των ηλεκτρικών ρευμάτων και η αντίληψη των χρωμάτων ο Gustav Theodor Fechner, έφτασε σε σημείο να κατανοήσει σε βάθος τα φυτά με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο.

Το 1839 άρχισε να κοιτάζει τον ήλιο ελπίζοντας να ανακαλύψει την φύση των μετεικασμάτων, αυτές τις παράξενες εικόνες που φαίνεται πως μένουν απάνω στον αμφιβληστροειδή του ματιού ακόμα και όταν πάψει να υπάρχει ο κανονικός οπτικός ερεθισμός.

Μερικές μέρες αργότερα ανακάλυψε τρομαγμένος πως τυφλωνόταν.

Εξαντλημένος από την υπερκόπωση και ανήμπορος, με την καινούργια του πάθηση να αντιμετωπίσει τους φίλους και τους συνεργάτες του, αποτραβήχτηκε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με μια μάσκα στο πρόσωπό του για να ζήσει μόνος προσευχόμενος να γίνει καλά.

Ένα ανοιξιάτικο πρωινό, τρία χρόνια αργότερα, καταλαβαίνοντας πως είχε ξαναβρεί την όρασή του, βγήκε ξανά στο φως της ημέρας read more:https://botanologia.gr/ta-fyta-megalonoyn-gia-na-aresoyn-menoyme-syntonismenoi-sti-moysiki-tis-zois-stin-omorfia-toy-planiti-mas/
botanologia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ