2022-04-17 21:35:02
Φωτογραφία για Τρομοκρατημένοι από τις εικόνες στη Σαγκάη, οι κάτοικοι του Πεκίνου αποθηκεύουν τρόφιμα
Στη μεγάλη αγορά Shengfu του Πεκίνου, σχεδόν όλοι έχουν ακούσει για τις οικογένειες της Σαγκάης που αναζητούν φαγητό. 

Μετά από 15 ημέρες πλήρους και εξαιρετικά σκληρού περιορισμού λόγω έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19, τα ψυγεία είναι άδεια και ορισμένοι κάτοικοι της Σαγκάης δεν έχουν τίποτα να φάνε.

Στο Πεκίνο, η κατάσταση είναι διαφορετική, η πρωτεύουσα δεν είναι περιορισμένη. Αυτή την εβδομάδα καταγράφηκαν λιγότερα από δώδεκα θετικά κρούσματα Covid-19, σε σύγκριση με περισσότερα από 20.000 καθημερινά κρούσματα στη Σαγκάη. Όμως η κατάσταση στην οικονομική πρωτεύουσα τρομάζει την υπόλοιπη Κίνα και στο Πεκίνο οι κάτοικοι προτιμούν να προετοιμάζονται για πιθανό lockdown τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες «για παν ενδεχόμενο». Ανέλαβαν λοιπόν να κάνουν μεγάλα αποθέματα τροφίμων.

Στην έξοδο της αγοράς οι σακούλες είναι καλά γεμάτες. Ένας καταναλωτής εξηγεί: «Οι φίλοι μου, οι γείτονές μου, όλοι έχουν αποθηκεύσει φιδέ και νουντλς. Αυτά μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και όλοι έχουν αγοράσει επίσης 2,5 κιλά σακουλάκια ρύζι και 5 κιλά σιτάρι».


Ειδικότερα, οι αγορές κρέατος έχουν αυξηθεί σημαντικά. Στα κρεοπωλεία, οι καταστηματάρχες παρατηρούν την αλλαγή: «Σχεδόν όλοι όσοι έρχονται εδώ αγοράζουν περισσότερα. Οι άνθρωποι παίρνουν το κρέας σε μεγάλες σακούλες για να το αποθηκεύσουν. μικρά κομμάτια για να τα βάλουν στην κατάψυξη.»Οι αρχές θέλουν να είναι καθησυχαστικοί, εξηγώντας ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό της πρωτεύουσας με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Τα φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα έχουν διευκολύνει την κυκλοφορία, σε αντίθεση με όλα τα άλλα οχήματα που φτάνουν στο Πεκίνο, τα οποία υπόκεινται σε αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ