2022-04-24 09:28:43
Φωτογραφία για ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ το Bloatware των Windows με μόνο μία εντολή

 Τα Windows ανέκαθεν είχαν πρόβλημα με Bloatware. Ο όρος χρησιμοποιείται για εφαρμογές, υπηρεσίες και προγράμματα που σπανίως θα χρησιμοποιήσει κανείς και έρχονται προεγκατεστημένα με το λειτουργικό σύστημα.

Βέβαια τα πράγματα βελτιώθηκαν με τη διάθεση των Windows 11, με την Microsoft να αφαιρεί αρκετές εφαρμογές. Παραμένουν όμως κάποιες που είναι περιττές, όπως Skype, 3DBuilder, Asphalt 8, Microsoft News και άλλες, οι οποίες καταλαμβάνουν χώρο στον δίσκο.

Η αφαίρεση τέτοιων εφαρμογών έχει αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χώρου στον δίσκο εγκατάστασης και στην εκκίνηση και γενική λειτουργία του συστήματος. Ειδικά για χρήστες που χρησιμοποιούν παλαιότερα συστήματα, ή και για όσους θέλουν να τρέχουν ένα "ελαφρύτερο" λειτουργικό, ο οδηγός θα βοηθήσει με μόλις μια εντολή.

Ο παραδοσιακός τρόπος αφαίρεσης των εφαρμογών αυτών, απαιτεί την εύρεσή τους και την απεγκατάστασή τους. Αυτό μπορεί να γίνει από τις Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές -> Εφαρμογές και δυνατότητες. Εδώ, μπορείτε να βρείτε το app που δεν χρειάζεστε και να το απεγκαταστήσετε.

Δυστυχώς ο τρόπος αυτός δε λειτουργεί για κρυφές εφαρμογές ή διεργασίες στο παρασκήνιο που είναι ενσωματωμένες στο λειτουργικό. Και σε αυτή τη περίπτωση, ένα αυτοματοποιημένο script μπορεί να βοηθήσει. Ο developer Sycnex δημιούργησε το Windows10Debloater script, το οποίο δουλεύει σε Windows 10 και Windows 11, κάνοντας όλη τη διαδικασία γρήγορη και εύκολη με μόλις ένα κλικ.

Για να ξεκινήσετε, αναζητήστε το Windows PowerShell από την έναρξη και εκτελέστε το ως διαχειριστής (Run as administrator). Στο παράθυρο που άνοιξε, κάντε επικόλληση τη παρακάτω εντολή και πατήστε Enter για την εκτέλεσή του. Έτσι, θα γίνει αυτόματα λήψη των απαραίτητων αρχείων από το GitHub, δημιουργώντας αυτόματα και σημείο επαναφοράς συστήματος, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

iwr -usebhttps://git.io/debloat|iex

Όταν εκτελεστεί το πρόγραμμα, θα δείτε επιλογές όπως απενεργοποίηση της Cortana, OneDrive και άλλων υπηρεσιών.

Πατώντας το Customize Blocklist, μπορείτε να επιλέξετε τι θέλετε να αφαιρεθεί. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και μετά πατήστε Remove Bloatware with Custom Blocklist για να ξεκινήσει η αφαίρεση των εφαρμογών. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας. Και είστε έτοιμοι.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ