2022-06-03 12:11:34
Φωτογραφία για Ο ΟΣΕΘ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) έχει ενεργό συμμετοχή σε σύνολο δράσεων που θα εκτυλιχθούν σε διάφορους Δήμους της Θεσσαλονίκης το σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου (σήμερα 3η Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου). 

«Η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση του πολίτη προς τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τη χρήση μέσων μαζικής μετακίνησης αποτελούν βασική αντίληψη και προτεραιότητα του ΟΣΕΘ. Συγκεκριμένα την Κυριακή 5η Ιουνίου (έναρξη 11:00) συνδιοργανώνουμε με το Δήμο Καλαμαριάς Λαϊκή Ποδηλατοδρομία οκτώ χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς, στο τέλος της οποίας θα μοιράσει αναμνηστικό δώρο (μικρό LED φως ασφαλείας ποδηλάτου) σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ θα κληρωθούν δώρα μεταξύ των οποίων και ένα ποδήλατο, χορηγία της εταιρείας «Brainbox», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.


Ο ΟΣΕΘ έχει έγκαιρα προβλέψει την τροποποίηση των δρομολογίων αστικής συγκοινωνίας τόσο στην Καλαμαριά όσο και στο Πανόραμα του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη για τον αγώνα δρόμου 6ο «Panorama Charity Fun Run 2022» (Κυριακή στις 11:00) αλλά και για τον «6o Αγώνα Δρόμου Μνημείων) του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κυριακή 19:00) στην περιοχή της Άνω Πόλης. Ο Φορέας συμμετέχει ενεργά και στηρίζει επίσης τις εκδηλώσεις και ομιλίες στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για μείωση των εκπομπών ρύπων από τις συγκοινωνίες.

Παράλληλα, ο ΟΣΕΘ, έχοντας εγκρίνει και υπογράψει «Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου PE4Trans του Προγράμματος INTERREG Europe υλοποιεί καμπάνιες προώθησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της βιώσιμης κινητικότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια τέτοια καμπάνια με χρήσιμες πληροφορίες για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας η οποία ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις 10.06.2022 με την κλήρωση δώρων για 4 τυχερούς πολίτες. Θα διατεθούν συμβολικά με κλήρωση δυο εξαμηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ και δυο δωροεπιταγές για αγορά εξοπλισμού ποδηλασίας. Στόχος είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας και η ευαισθητοποίησή τους για την μέγιστη δυνατή χρήση βιώσιμων μέσων μεταφοράς προς όφελος όλων.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ