2022-06-10 17:38:22
Φωτογραφία για Διακοσμήσεις και DIY Κατασκευές με κεραμικά πλακάκια
Με βασικά τους πλεονεκτήματα την αντοχή στον χρόνο, χωρίς να απαιτούν κανενός είδους συντήρηση και το εύκολο καθάρισμα, τα κεραμικά πλακάκια αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά επένδυσης σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, εκεί που ακριβώς αυτά τους τα χαρακτηριστικά τα κάνουν να υπερτερούν ως επιλογή έναντι κάθε άλλου υλικού όπως δάπεδα, κουζίνα, μπάνιο, μπαλκόνια, αυλές.

Ταυτόχρονα, η σύγχρονη αγορά υλικών δόμησης παρέχει τεράστια ποικιλία σε είδη-ποιότητες-σχέδια και έτσι εκτός από την χρηστικότητά τους τα κεραμικά πλακάκια μπορούν να καθορίσουν τους χώρους που θα τα τοποθετήσετε και διακοσμητικά-αισθητικά. 

Εκτός από τις κλασσικές επιλογές, υπάρχουν πολλές χρήσεις-τρόποι  ώστε ακόμη και με πολύ μικρό αριθμό από πλακάκια σε κάποια ιδιαίτερη όμως διάταξη και συνδυασμό, να πετύχετε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα:


- H χρήση διαφορετικών αλλά ταιριαστών μεταξύ τους σχεδίων σε μικρής έκτασης επιφάνειες όπως π.χ επιλεκτικά σε κάποια σημεία των τοίχων της κουζίνας, του μπάνιου, σαν επένδυση σε σκάλες κλπ,

- Τα δίχρωμα πλακάκια που ανάλογα με το τρόπο που θα κοπούν και θα τοποθετηθούν θα σχηματίσουν γεωμετρικά ή πιο συγκεκριμένα σχέδια πάνω σε τοίχο ή δάπεδο.

- Η επένδυση με πλακάκια επιφανειών όπως ο πάγκος της κουζίνας ή του μπάνιου, τραπέζια εξωτερικού  αλλά και εσωτερικού χώρου, καθρέφτες μπάνιου, σοβατεπί, κλπ

είναι κάποιες μόνο από τις ιδέες με τις οποίες μπορείτε πραγματικά να "δημιουργήσετε" ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο και ταυτόχρονα απόλυτα λειτουργικό αποτέλεσμα με κεραμικά πλακάκια.

Η τοποθέτηση ή η αντικατάστασή τους, ειδικά αν πρόκειται για μικρού μεγέθους επιφάνειες, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο ή απαγορευτικό ακόμη και για ερασιτέχνες χωρίς σχετικές ειδικές γνώσεις. Δείτε εδώ, όλες τις πληροφορίες και βήμα-βήμα οδηγίες για το πως ακριβώς θα το κάνετε, η βασική διαδικασία και τα υλικά-εργαλεία, είναι ίδια όποιου είδους κατασκευή με πλακάκια και εάν θελήσετε να φτιάξετε. 

Ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα υλικό ιδιαίτερης αντοχής μπορείτε είτε επιλέγοντας ένα κατάλληλο σχέδιο είτε και αφού επεξεργαστείτε την επιφάνειά τους π.χ με βάψιμο, decoupage, τεχνικές παλαίωσης κλπ. να χρησιμοποιήσετε πλάκακια για δημιουργία χρηστικών - διακοσμητικών αντικειμένων κάθε είδους.

Πολλών τύπων διακοσμήσεις-κατασκευές αλλά και ανακαινίσεις-διαμορφώσεις στην κουζίνα ή το μπάνιο μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα με αυτοκόλλητα πλακάκια βινυλίου. Δείτε εδώ λεπτομέρειες.

Μια ακόμη εντυπωσιακή χρήση σε κατασκευές είναι  η δημιουργία ψηφιδωτών αντικειμένων χρησιμοποιώντας ως ψηφίδες σπασμένα πλακάκια. 

Εδώ και εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες, οδηγίες κατασκευής και πολλά σχέδια-ιδέες για τέτοια ψηφιδωτά.  Και σε τέτοιες κατασκευές για παράδειγμα την επένδυση της πάνω επιφάνειας ενός τραπεζιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτοκόλλητα πλακάκια. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ