2022-06-11 07:59:46
Φωτογραφία για 20+1 Εντυπωσιακά ... Σκανδιναβικά μπαλκόνια



Μπορεί οι ...κουβερτούλες να μην λείπουν από τα απαραίτητα, σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου, μπορεί πολλά να είναι ιδιαίτερα μικρά σε διαστάσεις και να μην διαθέτουν βρύση και λάστιχο ποτίσματος, πάντως η αισθητική και των μπαλκονιών στα ίδια ακριβώς πρότυπα με το Σκανδιναβικό ύφος στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι αδιαμφισβήτητη.

Πρακτικές, ευέλικτες και οικονομικές επιλογές σε έπιπλα/αντικείμενα αλλά και γλάστρες-κασπώ, ξύλο - ξύλινα πλακάκια δαπέδου, προστατευτικά που διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα και υφασμάτινα στοιχεία είναι τα κύρια ...συστατικά διαμόρφωσης ενός Σκανδιναβικού μπαλκονιού.

Αντίθετα δεν θεωρούνται απαραίτητα ...σκούπες, σφουγγαρίστρες, ντουλάπες, απλώστρες κλπ :) παρ΄όλο που κατά βάση τα διαμερίσματα εντός αστικού ιστού διαθέτουν ένα και μόνο μπαλκόνι. Αυτή είναι  μια ουσιώδης διαφορά σε σχέση με αυτό που συχνά συμβαίνει στις χώρες του Νότου, όπου βεβαίως οι μπουγάδες δεν στεγνώνουν στα στεγνωτήρια και ειδικά σε παλιά σπίτια δεν έχει προβλεφθεί ειδική ντουλάπα/εσωτερικός χώρος για είδη καθαριότητας. 


Ακόμη και όταν ο χώρος είναι ελάχιστος και παρά το ότι οι κλιματολογικές συνθήκες δεν ευνοούν την παραμονή σε εξωτερικό χώρο παρά ελάχιστους μήνες, σχεδόν στο συνολό τους τα μπαλκόνια στο κέντρο των πόλεων είναι διαμορφωμένα με καλαίσθητες μικρές λεπτομέρειες, φυσικά υλικά-στοιχεία και φωτισμένα κυρίως με ηλιακά-διακοσμητικά φώτα εξωτερικού χώρου, που τους δίνει πολύ ιδιαίτερη όψη και τις βραδινές ώρες. 

Ο λόγος έχει να κάνει και πάλι με στοιχεία που καθορίζονται από τις κλιματολογικές συνθήκες. Τα συνήθως μεγάλα παράθυρα των σπιτιών δεν διαθέτουν όχι μόνο παντζούρια αλλά πολύ συχνά ούτε κουρτίνες, έτσι ώστε το φως να μπαίνει ανεμπόδιστα στο εσωτερικό του σπιτιού. Έτσι ο χώρος του μπαλκονιού είναι πλήρως ορατός από το εσωτερικό, αποτελώντας οπτικά μια προέκταση του, και κατά κάποιο τρόπο αυτό το στοιχείο "επιβάλλει" την όσο πιο καλαίσθητη διαμόρφωσή του.  

Εντυπωσιακότερα όλων τα μπαλκόνια των τελευταίων ορόφων και των διαμερισμάτων - σοφίτες σε παλιά κτίσματα που διαθέτουν επικλινείς σκεπές, όπου έστω και ο μικρός διαθέσιμος χώρος αξιοποιείται πλήρως με φυτά και τα κατάλληλα ανά περίπτωση καθίσματα - τραπέζια. 

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ