2022-06-11 01:59:25
Φωτογραφία για Αυστηρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν: Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή

Διαδοχικά είναι τα μηνύματα που αποστέλλονται, τις τελευταίες ώρες, προς την Τουρκία η οποία έχει επιδοθεί σε μια πολιτική κλιμακούμενης έντασης. Μετά το μήνυμα της Κομισιόν που κάλεσε την Τουρκία να σέβεται την ακεραιότητα των κρατών μελών της ΕΕ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εστίασε στο θέμα της συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της αποκλιμάκωσης των προκλητικών ενεργειών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν τους συμμάχους τους να απέχουν από την χρήση ρητορικής που θα μπορούσε να υποδαυλίσει περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα εναντίον της Ελλάδας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου ανέφερε «προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση».





Περισσότερα: protothema

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ