2022-06-15 22:55:01
Φωτογραφία για 11 Τύποι DIY καλοκαιρινών κατασκευών για εξωτερικούς χώρους από φυσικά υλικά



Κρεμαστά κηροπήγια 



Εκτός από κηροπήγια (βαζάκια) με κεράκια μπορούν να προστεθούν μικρά κρεμαστά φυτά και το σύνολο να αποκτήσει πραγματικά ξεχωριστή όψη. 

Η βάση της κατασκευής μπορεί να δημιουργηηθεί από χοντρό κλαδί δέντρου στο κατάλληλο σχήμα, αφού αφαιρέσετε τον φλοιό και το αφήσετε για μερικές μέρες στον ήλιο. 

Για το κρέμασμα τόσο του σκελετού όσο και των επιμέρους στοιχείων θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν γερά υλικά (κρίκοι - αλυσίδες) στις κατάλληλες διαστάσεις (κρίκοι - αλυσίδες) ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη σταθερότητα της κατασκευής. 





΄

Ένα ...ψάρι από θαλασσόξυλα στον τοίχο της βεράντας

Ή και από χοντρά κλαδιά, κομμένα σε μικρά κομάτια.


Θα χρειαστεί απλώς να τα κολλήσετε μεταξύ τους ή και πάνω σε ένα λεπτό ξύλο-πηχάκι, ενώ για την ουρά και το κεφάλι θα χρειαστούν δύο επιπρόσθετα κομμάτια λεπτού ξύλου κομμένοα στο ανάλογο σχήμα. 

Το βαψιμο σε έντονα χρώμα όπως και πρόσθετα στοιχεία πχ κοχύλια ή βότσαλα θα δώσουν σε ένα τέτοιο διακοσμητικό τοίχου ακόμη πιο καλοκαιρινή όψη. 

Ένα ...καβαλέτο σαν κασπώ

Πολύ ιδιαίτερη πρόταση για να τοποθετήσετε ένα κρεμοκλαδές καλοκαιρινό ανθοφόρο. 

Το "τρίποδο" που αποτελεί τον βασικό σκελετό είναι δημιουργημένο από λεπτούς κορμούς καρφωμένους - βιδωμένους μεταξύ τους στην κορυφή. 

Τα πρόσθετα ξύλα μπορούν επίσης να καρφωθούν ή και να κολληθούν με πιστόλι σιλικόνης, ενώ το ξύλινο πλαίσιο "κάδρο", αποτελούμενο από απλές λεπτές σανίδες, θα πρέπει να διαθέτει στο πίσω μέρος ένα ακόμη ξύλο - στήριγμα πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί το φυτό, έτσι ώστε η γλάστρα του να μην είναι ορατή από την μπροστινή όψη. 

Διακοσμητικά κεραμίδια

Εύκολος τρόπος δημιουργίας καλοκαιρινών διακοσμητικών τοίχου για το μπαλκόνι ή την αυλή. 

Χρησιμοποιείστε απλά κεραμίδια που θα βρείτε σε μάντρες οικοδομικών υλικών σε διάφορα σχέδια και διαστάσεις και πάνω στην επιφάνειά τους ζωγραφείστε, εφαρμόστε decoupage με χαρτιά σε καλοκαιρινά σχέδια ή προσθέστε καλοκαιρινά στοιχεία πχ θαλασσόξυλα, κοχύλια, βότσαλα. 

Για να τα κρεμάσετε θα χρειαστεί να  κάνετε στο κεραμίδι δύο τρύπες (με απλό λεπτό τρυπάνι) από τις οποίες θα περάσετε σκοινάκι. 

Ένα ...ρολόϊ στην βεράντα

Πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό τοίχου για εξωτερικούς χώρους που βεβαίως αν το προτιμάτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο εσωτερικό του σπιτιού. 

Για κατασκευές αποτελούμενες από πολλά μικρά κομμάτια ξύλων-θαλασσόξυλων θα χρειαστεί να τα κολλήσετε μεταξύ τους με πιστόλι σιλικόνης, στον σχηματισμό που θέλετε να έχει το ρολόϊ. 

Χρησιμοποιείστε έναν απλό μηχανισμό ρολογιού και αν θέλετε να διαθέτει και δείκτες σχηματίστε τους με θαλασσινά υλικά όπως μικρά κοχύλια ή βοτσαλάκια. 

Διακοσμητικά με πέτρες - βότσαλα

Από τα πιο όμορφα διακοσμητικά στοιχεία για εξωτερικούς χώρους και η κύρια και μοναδική δυσκολία της κατασκευής τους είναι να βρείτε πέτρες - βοτσαλάκια στα κατάλληλα μεγέθη και σχήματα ανάλογα με το θέμα που θα επιλέξετε. 

Για να κολλήσετε τις πέτρες θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης, ενώ ο πιο εύκολος τρόπος δημιουργίας τέτοιων κατασκευών για αρχάριους είναι στις πρώτες σας απόπειρες να αντιγράψετε πιστά μια κατασκευή που είδατε και σας άρεσε. Εδώ θα βρείτε πολλές σχετικές ιδέες. 

Γλυπτά από ξύλο, πέτρες και σκοινί

Μια ...εικαστική παρέμβαση πολύ ιδιαίτερης αισθητικής για μεγάλους κήπους και περιβάλλοντες χώρους μονοκατοικιών. 

Χοντρά κομμάτια ξύλου κομμένα στον κατάλληλο σχηματισμό αναπαριστούν τον κεντρικό κόρμο της κάθε φιγούρας, ενώ το κεφάλι δημιουργείται από πέτρες ενωμένες με τον κορμό με έναν μικρό μεταλλικό σωλήνα. Με χοντρό σκοινί κολλημένο στο ξύλο δημιουργούνται τα χέρια, ενώ η θέση της κάθε φιγούρας σε σχέση με την άλλη, η θέση των "χεριών κλπ διαφοροποιούν ελαφρά την εικόνα τους.

 

Καδράκια από παλιά - φθαρμένα ξύλα

Απλές αλλά εντυπωσιακές κατασκευές διακοσμητικών τοίχου για εξωτερικούς ή βεβαίως αν το προτιμάτε και για εσωτερικούς  χώρους. 

Σε κάθε είδου παλιό - φθαρμένο ξύλο, με μικρή ποσότητα χρώματος και οριζόντιες πινελιές, σχεδιάστε ...θάλασσα, ουρανό και ένα λευκό καραβάκι! 

Για να τα κρεμάσετε χρησιμοποιείστε χοντρό φυσικό σκοινί, που θα κολλήσετε περιμετρικά του ξύλου με πιστόλι σιλικόνης. 

 

Διακοσμητικά τοίχου από σκοινί

Απόλυτα καλοκαιρινά και εύκολα στην διαδικασία κατασκευής του, εξαιρετικά και για την διακόσμηση καλοκαιρινών επαγγελματικών χώρων πχ καταστήματα εστίασης, beach bar κλπ. 

Δείτε εδώ βήμα - βήμα πως ακριβώς θα τα φτιάξετε και πολλά σχέδια. 

Γλυπτά - φιγούρες από θαλασσόξυλα

Μια ακόμη εικαστική πρόταση για όσους ασχολούνται με παρόμοιες δημιουργίες και αυτό όχι τόσο γιατί η διαδικασία είναι δύσκολη τεχνικά αλλά γιατί χωρίς ...καλλιτεχνική ματιά πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να φανταστεί την όψη που μπορούν να αποκτήσουν μικρά και μεγαλύτερα θαλασσόξυλα ενωμένα  -  κολλημένα μεταξύ τους. 

Όσο και αν αρχικά νομίζει κανείς το αντίθετο, όσο μεγαλύτερου ύψους είναι οι κατασκευές αυτής της μορφής τόσο ευκολότερη η δημιουργία τους και αυτό γιατί περιλαμβάνει λεπτά και μη συμπαγή τμήματα πχ τα πόδια του πελαργού ή την βάση που στέκονται τα ψάρια, τα οποία δημιουργούνται εύκολα από λίγα κομμάτια ξύλου στο κατάλληλο σχήμα-μέγεθος. Αντίθετα το κεφάλι ενός αλόγου, σε ένα τέτοιο ξύλινο γλυπτό απαιτεί όχι μόνο περισσότερα και ειδικού σχήματος ξύλα αλλά και γιατί κάποια από αυτά θα πρέπει να κοπούν-λειανθούν ώστε η τελική όψη του κεφαλιού να είναι όσο πιο πειστική.  

Γιρλάντες - μελωδοί από θαλασσόξυλα

Αν θέλετε η κατασκευή να έχει έντονη κίνηση τα ξύλα θα πρέπει να τρυπηθούν στο κέντρο και να ενωθούν μεταξύ τους με σκοινί ή πετονιά.

Αναμεσά τους μπορούν να παρεμβάλλονται κοχύλια, βότσαλα, χάντρες κλπ ενώ μια σειρά led σε σύρμα θα ολοκληρώσει ιδανικά μια τέτοια διακοσμητική γιρλάντα για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. 

Αν δε σας ενοχλεί τα ξύλα να είναι ενωμένα σταθερά μεταξύ τους απλά κολλήστε τα με πιστόλι σιλικόνης και εναλλάξ προς διαφορετικές κατευθύνσεις και τρυπήστε μόνο το πρώτο, για να μπορέσετε να προσαρμόσετε ένα κρέμασμα για την κατασκευή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ