2022-06-19 04:50:10
Φωτογραφία για Καλοκαιρινό σεξ: Οι κρυφοί κίνδυνοι
Οι περισσότεροι που είναι ενεργοί σεξουαλικά το καλοκαίρι έχουν μεγαλύτερη επιθυμία να κάνουν πιο πικάντικη την ερωτική τους ζωή. Με τη ζέστη ξυπνά ο ρομαντισμός και η λαγνεία και θέλουμε με το ταίρι μας να ζήσουμε λίγο περισσότερο στο «κόκκινο».

Γιατί να περιορίσουμε το σεξ στην κρεβατοκάμαρα, ή ακόμα και στο σπίτι, όταν υπάρχουν παραλίες, πισίνες και υδρομασάζ για να ζήσουμε φλογερές στιγμές;

Αν και σε πρώτο χρόνο φαίνεται πως τίποτα δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία μας ελλοχεύουν ορισμένοι κίνδυνοι τους οποίους πρέπει να έχουμε στο νου μας και οι οποίοι μπορεί να καταστρέψουν ακόμη και την πιο ρομαντική συνεύρεση.

Ας αναλύσουμε έναν προς έναν τους κινδύνους που οι περισσότεροι από εμάς ούτε καν τους έχουμε σκεφτεί:

Προφυλακτικά + νερό = δύσκολο

Ενώ τα προφυλακτικά προορίζονται να είναι συμβατά με λιπαντικά με βάση το νερό, δεν πρέπει να βυθίζονται πλήρως στο νερό. Οι εταιρείες προφυλακτικών δεν δοκιμάζουν τα προϊόντα τους σε μια τέτοια συνθήκη και επομένως δεν μπορούν να εγγυηθούν την αποτελεσματικότητά τους όταν χρησιμοποιούνται σε πισίνες και υδρομασάζ.

Αν και το αλάτι στο θαλασσινό νερό δεν θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στα υλικά προφυλακτικών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις πισίνες (χλώριο για παράδειγμα) να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα υλικά προφυλακτικών.

Στην προσπάθεια να τοποθετήσει ένας άντρας στο πέος του προφυλακτικό εντός του νερού θα μπορούσε να το σπάσει. Επίσης, το νερό μειώνει τη φυσική λίπανση που παράγει το σώμα μιας γυναίκας.

Ήλιος, άμμος και βακτήρια

Ίσως είστε σε μια μονογαμική σχέση και δεν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά. Μπορεί ακόμα να θέλετε να αποφύγετε το σεξ στο νερό, καθώς οι ακατάλληλα διατηρημένες πισίνες, τα υδρομασάζ και τα τζακούζι μπορεί να είναι χώροι αναπαραγωγής βακτηρίων. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το περασμένο φθινόπωρο από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον διαπίστωσε ότι το καλοκαίρι είναι μια κακή στιγμή για να αναπτυχθούν βακτηριακές λοιμώξεις. Μάλιστα παρατηρήθηκε αύξηση έως και 17% με κάθε αύξηση 10 βαθμών στην εποχιακή θερμοκρασία του αέρα.

Τέτοια βακτήρια, ανέφεραν οι ερευνητές, αποτελούν συχνή αιτία γαστρεντερικών και αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς και πνευμονίας και λοιμώξεων από τραύματα/ αίμα. Επιπλέον, τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, για τις οποίες η πρόσφατη σεξουαλική επαφή είναι ένας γνωστός παράγοντας κινδύνου.

Η περιπετειούλα σας στην παραλία μπορεί να μην είναι υγιής. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου 2007 του περιοδικού Environmental Science &Technology διαπίστωσε ότι υπάρχουν μικρόβια στην άμμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 91% των παραλιών στη μελέτη είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα εντερόκοκκων (βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ενδοκαρδίτιδα, εκκολπωματίτιδα και μηνιγγίτιδα) και το 62% από αυτές είχαν ίχνη E. coli. Αυτά τα βακτήρια, όταν βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στο νερό, μπορούν επίσης να προκαλέσουν δερματικά εξανθήματα ή λοιμώξεις του αυτιού σε κολυμβητές.

Οι κίνδυνοι του υδρομασάζ και του τζακούζι

Η χρήση υδρομασάζ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες. Μια μελέτη του 2007 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι η συνολική έκθεση του σώματος σε υγρή θερμότητα μπορεί να επηρεάσει τόσο την παραγωγή σπέρματος όσο και την κινητικότητα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν τη χρήση θερμαινόμενου τζακούζι ή μπάνιου σε υψηλότερη θερμοκρασία από τη θερμοκρασία του σώματός τους για 30 λεπτά ή περισσότερο την εβδομάδα για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από τη συμμετοχή στη μελέτη.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να σταματήσουν αυτές τις δραστηριότητες για τρεις ή περισσότερους μήνες και το 45% αυτών των ανδρών ανέφεραν μέση αύξηση του συνολικού αριθμού του σπέρματος και της κινητικότητάς του κατά 491% μετά από τρεις έως έξι μήνες. Επιπλέον, η μελέτη επεσήμανε ότι το 85% έως και 90% των περιπτώσεων στειρότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη φαρμακευτική θεραπεία ή τις χειρουργικές διαδικασίες.
πηγή
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ