2022-06-30 22:31:56
Φωτογραφία για Ο εμβληματικός σιδηροδρομικός σταθμός Nyugati της Βουδαπέστης Revamp χρηματοδοτείται από την ΕΕ με 2,8 δισ. ευρώ
Το έργο για την ανανέωση του σιδηροδρομικού σταθμού Nyugati της Βουδαπέστης έχει λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε υφυπουργός στο Υπουργείο Τεχνολογίας και Βιομηχανίας (TIM) μετά από συνάντηση υπαλλήλων μεταφορών της ΕΕ στη Λυών την Τετάρτη.

Το Εθνικό Κέντρο Μεταφορών της Ουγγαρίας (NKK) χρηματοδοτείται με 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του σταθμού Nyugati, δήλωσε ο Dávid Vitézy στο Facebook.

Εν τω μεταξύ, είπε ότι ένα έργο για την κατασκευή νέων σιδηροδρομικών σταθμών στη νότια Βουδαπέστη είχε χαρακτηριστεί «εξαιρετικό» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αίθουσα ορόσημο του σταθμού, που σχεδιάστηκε από την Eiffel Company στα τέλη του 19ου αιώνα και ανακαινίστηκε πρόσφατα συνολικά, θα μετατραπεί σε νέο δημόσιο χώρο και σημείο συνάντησης με καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και κοινοτικούς χώρους. 

Ωστόσο, επειδή η περιβαλλοντική άδεια του έργου ανακλήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, η απόφαση για τη χρηματοδότησή του έχει καθυστερήσει έως ότου ληφθεί νέα άδεια, είπε ο Vitézy.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε το έργο «την πιο σημαντική σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού τμήματος της χώρας».

hungarytoday.hu

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ