2022-07-01 09:15:02
Φωτογραφία για Συμπληρώνεται το «παζλ» του Εμπορευματικού Θριασίου
Με καθυστέρηση πολλών ετών, η Ελλάδα μπαίνει πλέον θέση να διεκδικήσει, με αξιώσεις, το ρόλο της ως διεθνές εμπορευματικό κέντρο. Και αυτό διότι φαίνεται πως το παζλ του Θριασίου ως κέντρο σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών συμπληρώνεται μετά και από την υποβολή, προχθές, δεσμευτικής προσφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Damco του ομίλου Κοπελούζου για την τριακονταετή παραχώρηση της έκτασης 1.450 στρεμμάτων του ΟΣΕ.

Τα μεγάλα έργα στον τομέα των logistics, έστω και κατόπιν πολυετούς καθυστέρησης, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, ύστερα και από τις υπογραφές, πριν από ένα μήνα, της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου στο Θριάσιο, μία επένδυση άνω των 150 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει το σχήμα Goldair-ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Η σύμβαση παραχώρησης του Θριασίου εμπορευματικού κέντρου εκτιμάται ότι θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα προς κύρωση στη Βουλή, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης της απαιτούμενης άδειας δόμησης και κατ’ επέκταση οι κατασκευαστικές εργασίες. Ως εκ τούτου, το εμπορευματικό κέντρο που θα υλοποιήσουν Goldair-ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, βρίσκεται πιο κοντά στη γραμμή εκκίνησης.


Αντίθετα, για το Θριάσιο ΙΙ θα χρειαστεί να παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα ωσότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της προσφοράς των ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Damco. Σημειωτέον ότι, κατά πληροφορίες, ενδιαφερόμενοι ζητούσαν την εκ νέου παράταση της (προχθεσινής) καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών.

thriassio.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ