2022-07-01 09:25:42
Φωτογραφία για Το Βέλγιο θα λάβει 120 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ για έργα υποδομής
Το Βέλγιο θα λάβει έως και 120 εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για έξι έργα υποδομής μεταφορών στη χώρα, από τα οποία περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για επενδύσεις στους σιδηροδρόμους και τις  οδούς του Βελγίου.

Από τις 400 προτάσεις που υποβλήθηκαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε 135 έργα υποδομής μεταφορών που μπορούν να βασιστούν στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από τη διευκόλυνση Connecting Europe Facility, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 5,4 δισ. ευρώ, σχεδόν 120 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε έξι βελγικά έργα. Περίπου ο μισός προϋπολογισμός προορίζεται για έργα της Infrabel (49,6 εκατ. ευρώ) για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασφάλειας Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας (ERTMS), το οποίο επιβλέπει συνεχώς την ταχύτητα κάθε αμαξοστοιχίας σύμφωνα με τα δεδομένα τροχιάς και αμαξοστοιχίας.


Άλλα 38,8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη κέντρων τηλεχειρισμού και την περαιτέρω αυτοματοποίηση των φλαμανδικών πλωτών οδών, τα οποία ελπίζεται ότι θα παίξουν ρόλο στην απομάκρυνση από τις οδικές μεταφορές για τη μείωση της παραγωγής εκπομπών που προκαλεί.

Επιπλέον, μικρότερα ποσά έχουν διατεθεί για την ψηφιοποίηση της διαχείρισης των πλωτών οδών και την απομάκρυνση των ισόπεδων διασταυρώσεων.

Σημασία των πράσινων μεταφορών στην ΕΕ

Σε ολόκληρο το μπλοκ, άλλα έργα κυμαίνονται από την κατασκευή σιδηροδρομικών σηράγγων και χώρων στάθμευσης για φορτηγά μέχρι την αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής για τη μείωση των εκπομπών από τα πλοία που βρίσκονται ελλιμενισμένα.

«Σήμερα διαθέτουμε 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα σε όλη την Ευρώπη που θα βελτιώσουν τις ελλείπουσες συνδέσεις υποδομής, θα κάνουν τις μεταφορές πιο βιώσιμες και αποτελεσματικές, θα αυξήσουν την ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Adina-Ioana Vălean.

Πρόσθεσε ότι οι δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, ενίσχυσαν τη σημασία του τομέα των μεταφορών στην ΕΕ και της ύπαρξης ενός απρόσκοπτου, καλά συνδεδεμένου δικτύου υποδομών.

Το Βέλγιο θα επωφεληθεί επίσης από την επιδότηση έργων που υποβάλλονται μαζί με άλλες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για drones, ένα έργο που εκπονήθηκε από τη Skeyes, το οποίο θα λάβει 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

brusselstimes.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ