2022-07-04 08:23:52
Φωτογραφία για Το σπίτι στηn Σέριφο με τα ...ζωγραφιστά χαλιά
Τα ζωγραφισμένα στο τσιμεντένιο δάπεδο λευκά χαλιά δεν είναι το μοναδικό ξεχωριστό στοιχείο του συγκεκριμένου σπιτιού αλλά αποτελούν σίγουρα ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. 

 

Το σπίτι, σχεδιασμού του αριχτέκτονα Γιώργου Ζαφειρίου, βρίσκεται στην Σέριφο και ανήκει στην Ιταλίδα designer, αρχιτέκτονα και σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Paola Navone που επί 40 και παραπάνω χρόνια διακρίνεται για το πρωτοποριακό, αντισυμβατικό στυλ της.

Είναι κατασκευασμένο από πέτρινους όγκους σε σχήμα κύβου που δημιουργούν μεταξύ τους μια σειρά από ανεξάρτητες ανοιχτές βεράντες σε όλες τις πλευρές του κτίσματος. 

Η γενική του διαμόρφωση ακολουθώντας την αρχιτεκτονική του είναι εξαιρετικά λιτή, σε απόλυτα μεσογειακό ύφος και με λιγοστά έπιπλα πολλά από τα οποία έχουν προκύψει από ανακύκλωση - επαναχρησιμοποίηση διάφορων αντικειμένων, όπως πήλινα κιούπια, παλιά ξύλα, καρούλια καλωδίων κλπ όπως και η ίδια Paola Navona αναφέρει: 


"Δεν άλλαξα τίποτα και κατάφερα να το κάνω πλήρως κατοικίσιμο σε επτά μέρες, με λίγα βασικά αντικείμενα. Μερικά πρωτότυπα έπιπλα που σχεδίασα η ίδια, έναν ξύλινο πάγκο, στρώματα και μερικές καρέκλες".

Τα εκπληκτικής αισθητικής ζωγραφισμένα χαλιά με τσιμεντόχρωμα πάνω στα τσιμεντένια δάπεδα δένουν απόλυτα με το νησιώτικο στυλ παραπέμποντας στον ασβέστη ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά του συγκεκριμένου ύφους και ταυτόχρονα προσθέτουν ένα μηδενικού όγκου στοιχείο που οριοθετεί οπτικά τους χώρους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού, με απόλυτα φυσικό τρόπο. 

Αν και οι κλασσικές νησιώτικες αποχρώσεις έχουν αντικατασταθεί από συνδυασμούς σε άσπρο - μαύρο - γκρι, το ...φυσικό μεσογειακό μπλε είναι παρόν σε κάθε σημείο του σπιτιού που διαθέτει εκπληκτική θέα στην θάλασσα και το νησί της Σερίφου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

www.simplicitylove.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ